Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivitesi olan Bir Çocuğa 10 Dakika Boyunca Matematik Videosu ve Star Wars İzletildi

Florida Üniversitesi'nde yapılan bir deneyde, dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi olan bir çocuğa matematik videosu ve Star Wars izletilmiş. İşte o anlar...

Popüler İçerikler

Metin Zakoğlu, Murat Kurum ile İlgili Şakası Nedeniyle AKM’den Kovulduğunu İddia Etti
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
09.10.2021

Bunun için hiperaktivitesi vs.olmasına gerek yok. Matematik seven birii olarak ben de bir ders videosu izlerken sıkılırım elbet. Öbür tarafta ise her şeyiyle sürükleyici olmak ve dikkat çekmek için tasarlanıp hazırlanmış bir film var. Deneyin amacını bilmediğim için direk "SAÇMA" bir deney diyemiyorum ama mantıklı da görünmüyor bu haliyle.

10.10.2021

Bir başka yerde de haberini okudum. Tespit ettikleri şey, beynin bir düşünme/öğrenme devresine girdiğindebu türden hareketlerin gereklilik olduğuymuş. Yani benim anladığım çözülecek bir sorun değil, o kişiiler için normal bir gereklilik diyor gibi.

09.10.2021

Vallahi ben olsam galiba ben de aynı tepkileri verirdim. Film izlemek, bir ders videosu izlemekten daha zevkli ve heyecan verici olur genellikle tabii. Mesela bir ders işleyişi, ödev ya da proje gibi şeyler, öğrenci tarafından tercih edilmez istisnai bir şey olmadığı sürece. Yani öğretmen falan verir ve bu bir zorunluluk olur. Bu zorunluluk ve sorumluluk duygusu da öğrencinin bunları sıkılarak, istemeden yapmasını sağlar genellikle ama aynı öğrencinin oyun oynaması ya da film izlemesi, çoğunlukla kendi rızası ile olur ve doğal olarak zevk alır. Bu videoda da buna benzer bir mevzu var işte bence.

09.10.2021

Değil aslında ama öyle görünüyor, doğru dedin. Bir de kulak memeleri yok.

09.10.2021

Çok ilginç demek ki hiperaktif çocuklar sıkılınca hareketleri artıyor ben her türlü hareketliler sanıyordum

10.10.2021

Zaten öyle, burda biraz eğlence amacli yapilmis bi video gibi dusun, yoksa senin bildigin doğru

TÜM YORUMLARI OKU (12)