Dikkat Çeken Hamle: ''Bozkurt İşareti Yapan Futbolcu Heykelini İzmir'e Dikmeyiz''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Euro 2024 karşılaşmaları sırasında sahada bozkurt işareti yapan A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Başkan Tugay, Demiral'ın heykelinin dikileceği iddialarını yalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ağustos ayı meclis toplantısında MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, Merih Demiral’ın heykelinin İzmir'e dikilmesini önerdi. Öneri, oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyona gönderildi.

Bu olay sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç da konuyla ilgili, "İzmir’e milli futbolcu Melih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmamıştır ve bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bahsi geçen heykeli dikme kararı yoktur" dedi.

Çıkan tartışmalara son vermek isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuştu.

''Yani böyle bir ihtimal olabilir mi ya gözünüz seveyim?'' diyerek iddiaları yalanlayan Başkan Tugay, ''Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykeli dikmeyiz İzmir'e yani. Sokaktaki çocuğa sorsanız, böyle bir şeyin olmayacağını söyler'' dedi.

Çıkan haberlere sinirlenen Başkan Cemil Tugay, “Ciddiye alınması bile bir şey yani tuhaf. Yani bizi ne zannediyorlar? Anlamadım partimiz belli. İdeolojimiz belli. Bu olaydaki bizim savunacağımız, savunmayacağımız şeyler belli. Anlatabiliyor muyum? Yani heykel dikmek nasıl bir şey olabilir? Olabilir mi öyle bir şey? MHP'li bir meclis başkan vekili var. Bizim orada o vermiş bu önergeyi. Grup başkan vekili verdiği için ona ayıp olmasın diye komisyona gönderelim demişler. İşte yarın meclis var. Yarın olumsuz oy çıkar kapanır konu. Belediyeden buna dair o haberleri yapan herkesi ayrı ayrı tebrik ederim. Yani bir arayıp sorsalar da böyle bir karar var mı diye ya? Komisyona havale edilmesi bu önergenin kabul edildiği anlamına gelmez ki. Komisyondan karar çıkacak. Ondan sonra oylanacak yani” diye konuştu.

12'den Vurdu: Türk Askeri Avrupa'nın En İyi Keskin Nişancı Yarışmasında Birincilik Kazandı
Maske ve Çelik Yelekli Saldırgan 5 Kişiyi Yaralamıştı: Yayın Yasağı Getirildi
Japon Uzman Yoshinori Moriwak, Deprem Tehlikesi Altında Olan 32 İli Saydı

Popüler İçerikler

Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
13.08.2024

Ya bırakın şu sahte milliyetçileri. Bozkurt simgesinin kıymetini düşürmekten başka bir şey değil. Heykeli dikilecek adam mı kalmadı?

Pasif Kullanıcı
13.08.2024

İşte benim başkanım 👏👏👏🥰🥰🥰

13.08.2024

Neden? Ben Merih'in olmadı diyelim Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çalışma masasının üstündeki Bozkurt Heykelinin aynsından istiyorum İzmir'e. HDP mi izin vermez.

13.08.2024

Adım başı heykel mi dikelim. Heykellerin hem sanatsal bir değeri hem de bir nevi toplumların hafızası olarak görev yapması gerekir bana göre. 2 maçta güzel oynadı diye neden Merih'in heykelini dikelim ki? Benim de yüksek performans gösterdiğim günler oluyor, benim de heykelimi dikin o zaman.

TÜM YORUMLARI OKU (11)