Dikkat Bağımlılık Yapabilir! İlk Dövmesini Yaptıracak Olanların Mutlaka Uygulaması Gereken 21 Hayat Kurtarıcı Tavsiye

1. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey dövmenin zamanlaması.

Bir aydan daha kısa süre içinde tatile çıkacaksanız, dövmenizi tatilden döndüğünüzde yaptırın. Yeni yapılan dövmenin güneşe maruz kalması onu kötü etkileyeceği gibi deniz ya da havuza girmek de enfeksiyon kapmanıza neden olabilir.

2. Dövme yaptırmadan önce görünür bir yerinize istediğiniz tasarımı çizin.

Birkaç hafta kendi çizdiğiniz dövmenizi gördükten sonra hala o dövmeden memnun kalacağınıza dair fikriniz değişmediyse artık hazırsın demektir. Bunu yapmak saçma gelebilir ama ömür boyu bedeninizde taşıyacağınız dövmeye iyi karar vermeniz gerekiyor.

3. Dövme yaptırmaya gitmeden önce bir şeyler yediğinizden emin olun.

Eğer dövmenizin yapılması birkaç saatten uzun sürecekse yanınıza atıştıracak bir şeyler ya da enerji içeceği alabilirsiniz. Kan şekerinizi dengelemeniz oldukça önemli. İşlem esnasında vücudunuzdaki adrenalin yükselecek ve bu da şekeri daha hızlı yakmanıza neden olacak.

4. Dövme yaptıracağınız gün alkol almayın.

Gece veya gündüz fark etmez. Alkol dövme yaptırdığınız esnada daha çok kan kaybetmenize neden olacak.

5. Ağrıdan korktuğunuz için önceden aspirin içmek gibi bir hata yapmayın.

srv.onedio.com

Aspirin kanınızı seyrelteceği için işlemi daha tehlikeli hale getirir. Zaten dövmecinizin de böyle bir şey yaptığınızı duyduktan sonra size dövme yapmak isteyeceğiniz sanmıyoruz.

6. Regl döneminde dövme yaptırmaktan kaçının.

Regl döneminde dövme yaptırmaya çalışmak, sadece deneyiminizi 10 kat daha acı verici hale getirecektir.

7. Büyük bir dövme yaptırmayı planlıyorsanız, yanınızda bir arkadaşınız olsun.

İlk dövmeniz olduğunu ve büyük bir tasarım yaptıracağınızı düşünürsek, sonrasında birinin sizi eve bırakması gerekebilir. Çünkü epey yorucu bir işlem olacak...

8. Dövmenizin karmaşık bir hikayesi ya da derin bir anlamı olmasına gerek yok.

Dövmelerin her zaman özel bir anlamı olmak zorunda değildir. Dövme sanatçısının yaptığı tasarımı sevdiyseniz ve gerçekten bir ömür vücudunuzda görmek istediğinizi düşünüyorsanız, yaptırın gitsin.

9. 'Klişe' olarak nitelendirilen dövmelerin yanlış olduğunu düşünmeyin.

Eğer gerçekten hoşlandıysanız ve vücudunuzda taşımak istiyorsanız yaptırın gitsin. Bazı tasarımlar bazı nedenlerden dolayı her zaman popüler kalıyor.

10. Başkalarının söylediklerine aldırış etmeyin. Sizin dövmeniz, sizin bedeniniz ve sizin istekleriniz.

Küçük bir dövme istiyorsanız, yaptırın. Değmeyeceğini söyleyenleri dinlemeyin. Eğer kocaman bir dövme istiyorsanız, yaptırın. İlk dövmenizi çok büyük seçmemeniz gerektiğini söyleyenleri dinlemeyin.

11. Dövmecinizin tavsiyelerine kulak verin ve ona güvenin.

Düzgün bir araştırma yaparak iyi bir sanatçı bulduysanız, tembel ya da beceriksiz olmadıklarını bilmeniz gerekiyor. Ortaya koydukları işin iyi olmasını istedikleri gibi sizin de ileride pişman olmamanız onlar için önemli.

12. Dövmelerin asla 'mükemmel' olmayacağını kabullenin.

Hep yaptırmak istediğin o dövmeyi sonunda yaptırdığın zaman, sola doğru 3mm yamuk olması umrunda bile olmayacak. Belki daha farklı şekilde hayal edeceksin, ancak bir parçan olduğu için dövmeni her zaman çok seveceksin.

13. Şablonu yapıştırdıktan sonra dövmenizin yerini değiştirmek için hala bir şansınız var.

Utangaç olmayın ve yer içinize sinmediyse dövmecinize bunu söyleyin. Sizi anlayışla karşılayacaktır.

14. Dövme sanatçısına ilk dövmeniz olduğunu söyleyin ve nefes almayı unutmayın.

Eğer endişeliyseniz, sakinmiş gibi gözükmek için hiçbir sebep yok. Makine ilk açıldığında çok korkutucu görünebilir ve ses sizi rahatsız edebilir. Ancak dövmeciniz sizi rahatlatmasını gayet iyi bir şekilde başaracaktır. Siz sadece derin nefes almayı unutmayın.

15. Rahat bir pozisyonda oturduğunuzdan/uzandığınızdan emin olun.

Bu vücudunuzun rahatlamasını sağladığı gibi dövme sanatçısının işini de kolaylaştıracaktır. Daha sonra pozisyonunuzu değiştirmeniz gerektiğini fark ederseniz, çekinmeden söyleyin.

16. Mola vermeniz gerekiyorsa çekinmeden söyleyin.

Herkesin ağrı eşiği aynı olacak diye bir şart yok. Eğer iyi bir dövme sanatçısının ellerindeyseniz, size karşı anlayışlı olacaktır.

17. Uyuma alışkanlıklarınızı ve pozisyonlarınızı da hesaba katın.

srv.onedio.com

Örneğin ağırlıklı olarak sağ tarafınıza doğru uyuyorsanız, sağ pazınıza dövme yaptırmak birkaç gece rahat bir uyku çekmenize engel olabilir.

18. Dövmenizin fiyatı için pazarlık yapmaya çalışmayın.

Sonsuza dek vücudunuzda taşıyacağınız bir aksesuar gibi düşünün, bu sanat verdiğiniz her kuruşa değer.

19. İyileşme aşamasında dövmenizi sakın kaşımayın.

İyileşmekte olan bir yara gibi düşünün, çok kaşınacak ama sizin asla kaşımamanız gerekiyor. Bu her şeyi mahvedebilir.

20. Zevklerinizin yıllar geçtikçe değişebileceğini kabullenin.

18 yaşında çok isteyerek yaptırdığınız dövmeyi 30 yaşına geldiğinizde sevmeyebilirsiniz. Sadece o dövmenin geçmişteki sizi temsil ettiğini unutmayın ve pişmanlık duymayın.

21. İlk dövmenizden sonra daha fazla dövme yaptırmak isteyeceksiniz, hazırlıklı olun!

Çünkü dövme yaptırmak saçma bir şekilde bağımlılık yapıyor!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
29.10.2019

22. Her zaman bir kıyafet ya da aksesuarla kapanabilecek bir yeri tercih edin. Toplumumuzdaki dövmeli "erkek it kopuktur / kadın hafiftir" algısı olduğunu asla aklınızdan çıkartmayın. 23. İnsanlar genç yaşta yaptıklarından her an pişman olabilirler. O yüzden aklına "bir dövme yaptırayım da havan olsun" düşünesi geldiğinde bekleyin, geçecektir. 24. Mutlaka vücut şeklinize göre bir dövme seçin. Arkadaşınızda ya da herhangi bir ünlüde güzel görünen bir dövmenin sizin üzerinde o kadar iyi duracağı garanti değildir.

30.10.2019

hahahah abi siz ciddi misiniz bu ne ya? acik kalp ameliyatina girilmeden once yapilmasi gerekenler mi? dövme lan bu gidin ve yaptirin bu kadar. sayet benim 3 tane var anlamlarini bile yaptirdiktan sonra düsündüm. Hem anlami var diye dövme mi yaptirilir lan? Anlami yok diye yaptirilirki anlami olsun. neyse bu hayatta hic bir seyi 5 dakikadan fazla düsünmeyin bence. Esen kalin.

29.10.2019

Bir tane yaptırdım 2. yaptırmak için zor tutuyorum kendimi. Aslında hiç yaptırmamayı yeğlerdim. Eşim ise sırada bilmem kaçıncı dövmesinin tasarımını yapıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (5)