Dikkat 1 Ocak'ta Sona Eriyor: Borcu Olanlar Sağlık Hizmetlerinden Yararlanamayacak

Gelir testi yaptırmayan ve prim borcu olan yurttaşlara kötü haber geldi. Genel Sağlık Sigortası borcu olan yurttaşlar, artık sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak.

Gelir testi yaptırmayanlara tebligat gönderilmeye başlandı.

Türkiye'de 9 milyondan fazla kişi GSS kapsamına girmekte ve brüt asgari ücretin yüzde 3’ü oranında prim ödemesi yapmaktadır. 2024 yılı için belirlenen prim tutarı ise 600 lira olarak belirlendi.

Ödeme gücünün olmadığını beyan eden kişiler, gelir testi yaptırarak sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak alabilmekte. Borcunu ödemeyenler, 1 Ocak itibarıyla sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak. Borç tutarları ise e-devlet üzerinden kontrol ediliyor.

Belediye Başkanı Açıklama Yaptığı Sırada Depreme Yakalandı
Skandalın Böylesi: Piyasaya 43 Farklı Markayla Sahte Zeytinyağı Sürmüş
Milyonlarca Çalışan Bekliyor: Gazeteci Fatih Portakal, Asgari Ücret Zammı İçin Net Rakam Verdi

Popüler İçerikler

Pendik'te Yürek Yakan Olay: Down Sendromlu Genç Kız, 40 Günlük Bebeği 6. Kattan Attı!
Seren Serengil, Gebze'deki Barınakta Katledilen Hayvanların Sesi Oldu: ''Buna Göz Yuman Herkes Suçlu!''
İpler Yine Gerildi: Farah Zeynep Abdullah, Ödülünü Yılmaz Güney'e Adayan Nur Sürer'e Tepki Gösterdi
YORUMLAR
16.10.2024

O sırada elin mültecisi bedava muayene olsun...

16.10.2024

Sene 2012'ydi bu borca yakalandığımda, öğrenciyim daha. Borçlandırmışlar bir miktar, ödemedim, sağlık hizmeti almıyorum ki, neden ödeyeyim ? Öyle böyle askere gittik geldik, bir işe girdik , ufak bir soğuk algınlığı oldu, dedim gideyim tedavi olayım ilaç alayım, normalde gitmem ama çalışıyoruz patrona ne diyecez, amacım hemen iyileşmek. GSS borcun var dediler, ücretsiz muayene etmediler. Gittim SGK'ya koydum önlerine öğrenci belgelerimi, askerde olduğum dönemler için de belge verdim, düştü borç 4'te birine. Dedim bu sistem benim öğrenci olduğumu askerde olduğumu bilmiyor mu ? - Ee beyfendi belge ibraz etmelisiniz.. - Ben bu belgeleri e-devletten çıkardım, gizli saklı belgeler değil. O kalan borcu ödedim, ama gitmişti maaşın hatırı sayılır bir kısmı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ