Dijitalleşmenin Bu Kadar Yaygınlaşmasıyla Birlikte Hayatımızdan Bir Anda Çıkan 10 Şey

Dünyanın büyük bir hızla dijitalleşmesiyle birlikte bazı şeyler de geri dönmemek üzere hayatımızdan çıkıverdi.

1. Bankalarda saatlerce vezne sırası beklemek.

İşte tarih olan şeylerden biri. Bankaların mobil uygulamaları sayesinde artık işlerimizi çok kolay bir şekilde cep telefonlarından halledebiliyoruz. Bankaya hala gidilse bile kesinlikle eski havasından eser kalmadı.

2. Vergi iadesi ile fiş toplamak.

Özellikle 80 ve 90'lı dönemlerde çocuk olanların hatırlayacağı bu dönem her şeyin dijitale geçmesi ile birlikte sona erdi. Eğlenceli anılar da heybemizde kaldı.

3. Muhtarlıkta ikametgah almak için sıra beklemek.

Resmi işler için gerekli olan ikametgahı almak için sabah erkenden kalkılıp muhtarlığın yolu tutulurdu. Ancak artık çoğu resmi evrak E-devlet üzerinden online olarak indirilebiliyor.

4. Toplu taşımada kullanılan akbilin bitmesiyle yana yakıla dolum bayisi aramak.

Hala zaman zaman yapılıyor olsa da genel olarak bu durum online olarak kartlar ve telefonlarla bakiye yüklenmesiyle hayatımızdan çıkıverdi.

5. Özel günlerde sevdiklerimize gönderdiğimiz kartpostallar.

Eskiden insanlar yılbaşı, bayram ve doğum günü gibi özel günlerde sevdiklerine kartpostal gönderirlerdi. Ancak zamanla teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bu durum yerine mesajlara ve görüntülü aramalara bıraktı.

6. Ödenen tüm fatura dekontlarını bir dosya içerisinde saklamak.

Sonrasında bir sorun yaşamamak adına ödenen tüm fatura dekontları saklanırdı. Ancak artık dijital arşiv ile birlikte bu durum hayatımızdan çıktı.

7. Fotoğraflardan aile albümü yapmak.

Analog fotoğraf makinaları varken insanların en büyük hobilerinden biri buydu. Ancak dijital çağ ile birlikte fotoğraflar dijital arşivlerdeki yerlerini aldılar ve bu gelenek de böylelikle son bulmuş oldu.

8. Not tutmak ve el yazısı ile ajanda oluşturmak.

Hala bunu yapan kişiler mutlaka vardır ancak çoğu kişi dijital dünyanın nimetlerinden faydalanmakta. Elektronik ortamda hazırlanmış olan ajandalar ve ses kayıt cihazlarıyla alınan notlar işleri büyük ölçüde kolaylaştırmakta.

9. Duvarda asılı duran saatli maarif takvimleri.

Bazen bir markanın verdiği bazen de özel olarak hazırlanmış olan takvimler evlerin duvarında bulunurlardı. Ancak artık bunlara gerek kalmıyor. Herkesin takvimi cebinde!

10. Her evde mutlaka olan ahizeli telefonlar.

Haberleşmenin kısıtlı olduğu dönemlerde her evde bulunan ahizeli telefonlar yerini teknoloji ile birlikte akıllı telefonlara bıraktı. Artık insanlar sadece nostalji sevdikleri için ev telefonu kullanıyorlar.

Popüler İçerikler

Gurbetçi Vatandaş Asgari Ücretten Şikayet Edenleri Hedef Aldı: “Geçinemiyoruz Diyorlar Olaya Gelin”
Atatürk'ün Okuduğu Bir Kitaba Krallarla İlgili Düştüğü Notu Görmelisiniz!
Özgür Özel ‘Büyük Sürpriz’ini Açıkladı: Kırmızı Kart Gösterdi!
YORUMLAR
28.05.2022

Ben online otobüs kartı yüklemeyi şimdi öğrendim 😑 Baktım bizim şehirde de varmış 😶 Teşekkürler onedio benim gibi ruhu yaşlılar için yeni bilgiler var.

29.05.2022

Kredi karti bile kullanmiyoruz ki. Cep telefonuna yukledik kartlari oradan oduyoruz. Yurtdisinda otobus metroda ayni sekilde kk gecerli dolayisiyla cep tel veya nfc li akilli saat. En son para ne zaman kullandim hatirlamiyorum.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ