Dijital Bebeklere Yol Açın! 2050 Yılında Ebeveyn Olmak İsteyenler "Sanal Çocuk" Evlat Edinebilecek!

Teknoloji her geçen günde büyük yollar kat ederken; 2050 yılına geldiğimizde de 'sanal çocuk' sahibi olma ihtimalimiz gittikçe artıyor. Bez değiştirme derdi sona mı erecek? Detaylar ve daha fazlasını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Gelecek bilimcilere göre; 2050 yılına geldiğimizde, çocuk sahibi olmak isteyen bireyler bunu "artırılmış gerçeklik (AR)" gözlükleriyle sağlayabilecekler.

Dijital çocuklar, bizim DNA'mızdan baz alınarak yapılacak, bizim gibi büyüyecekler. Fakat asla ölmeyecekler. Ayrıca göz renklerinden boylarına kadar büyüme süreci takip edilebilecek.

"Artırılmış gerçeklik ile, çocuk evin içinde dolanırken onu yakalayabilecek veya beğenmezseniz yenisi ile değiştirebileceksiniz."

Gelecek bilimci Dr. Ian Pearson' a göre; '2050'ye geldiğimizde DNA'yı çok daha iyi anlayabileceğiz ve insan genlerini tamamiyle bilgisayar bazlı ortamlara aktarabileceğiz.' Teknoloji ilerledikçe sanal ortamlar daha da bir önem kazanırken, artırılmış gerçekliğin de popülaritesi gittikçe yükseliyor. Pokemon Go oyunu ise artırılmış gerçeklikte bir anahtar olarak görülüyor.

İki farklı insana ait DNA'yı bir araya getirip, sanal dünyada yaşayan bir çocuk sahibi olmak mümkün olacak.

Bu uygulama çocuk sahibi olamayan bireyler için büyük bir kolaylık sağlayacak. Dr. Pearson şöyle diyor: ' Yaşam stili ya da vücudu doğum yapmaya elverişli olmayan insanlar bu sayede çocuk sahibi olabilecekler. Ayrıca çok yoğun bir işte çalıştığınızı düşünelim; çocuğa bakmaya vaktiniz olmadığı zamanlarda onu kapatabilecek ve sonra tekrar açabileceksiniz.'

Sanal çocuklar sayesinde çocuk sahibi olmak için finansal açıdan elverişli olmayan kişiler de bu deneyimi yaşayabilecekler çünkü dijital çocukların hiçbir maliyeti yok.

Ayrıca çocuk sahibi olmadan önce bunu deneyimlemek isteyen insanlar da bu sayede ebeveyn olmaya elverişli olup olmadıklarını görecekler. Çünkü sanal çocuklar normal çocukları gibi ağlıyor, acıkıyor veya kusuyor olacak. Pearson'a göre ise bu teknoloji sağlandığında normal çocuk doğumu sayısında bir düşüş yaşanmayacak yani insanlar sanal bebekleri gerçeklere tercih etmeyecek. 'Çocuk sahibi olmayı hiçbir teknolojik alet alt edemez.' 

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR

Bizim de vardı sanal bebeğimiz. gece uyanır yemek verirdim tuşlara basarak. ben de küçüktüm tuşlar da. sonra bi gün o sanal bebekle son kez oynadım. ama ne ben ne de kimse o oynayışın son kez olduğunu bilmedi. Son kez msket oynadım bı gün, onun da son kez olduğunu kımse fark etmedı. HAYIR AGLAMIYORUM GÖZÜME NOSTALJI KAÇTI

14.03.2019

Dijital olmaz, gerçeğinin kokusu hoşuma gidiyor :D :D

14.03.2019

bu saçmalık da neymiş böyle

TÜM YORUMLARI OKU (9)