Diğer Gezegenlerde Ne Kadar Süre Hayatta Kalabileceğinizi Biliyor musunuz?

Ölmeden ne kadar dayanabiliyoruz acaba 🤔

Merkür

solarsystem.nasa.gov

Bu gezegeni ziyaret etmek ve aynı zamanda hoş olmayan sonuçlardan kaçınmak istiyorsanız, bir zamanlayıcıya ihtiyacınız var. Merkür'deki sıcaklık dalgalanmaları oldukça farklı, gündüz 430 dereceye kadar ulaşırken, gece -170'e kadar düşüyor. Merkür nispeten yavaş bir şekilde döndüğü için, hayatta kalmak için tek ihtiyacınız olan şey, gündüz sıcaklığının gece sıcaklığına geçiş anını yakalamaktır. Bu da orada yalnızca 90 saniye geçirebileceğiniz anlamına geliyor. Aynı zamanda bu 90 saniyede, gezegendeki zehirli gazların sizi öldürmemesi için nefesinizi de tutmanız gerekiyor.

Venüs

solarsystem.nasa.gov

Venüs'e ayak basma şansınız olsaydı, tadını çıkarmak için sadece bir saniyeniz olurdu. Bu arada, tadını çıkarmak deyimini kullanmak biraz uygun olmayabilir çünkü bir saniyenin sonunda ölmüş olma ihtimaliniz yüksek. Bu gezegenin atmosferinin %98 karbondioksittir ve basınç Dünya'dan 90 kat daha yüksektir, ayrıca tüm yüzeyi sülfürik asit  bulutlarıyla kaplıdır.

Mars

solarsystem.nasa.gov

Mars uzay kolonizasyonu için ilk seçenek olmasına rağmen, bu gezegende kalabileceğiniz en uzun süre yaklaşık 80 saniyedir. Atmosferi %95 karbondioksittir. Ayrıca çok soğuktur ve ortalama sıcaklık -80° F'dir.

Jüpiter

solarsystem.nasa.gov

Güneş sistemindeki en büyük gezegen size sadece bir saniye misafirperver olacaktır. Sonra daha yüzeyine inemeden kendinizi dev bir kasırganın ortasında bulacaksınız. Gezegen, temel olarak hidrojen ve helyumdan oluşan bir gaz kütlesi ile çevrilidir. Yani burada nefesinizi tutmanız da işe yaramayacaktır.

Satürn

solarsystem.nasa.gov

Satürn, üzerinde sadece bir saniye, hatta daha az bir süre kalmanıza izin verecek diğer bir uzay devi. Gaz bulutlarının yanı sıra, Satürn'de saatte 1800 km'ye ulaşabilen çok kuvvetli rüzgarlar vardır. Bu Satürn, yüzeyinde o kadar çılgın kasırgalar yaratır ki, gözlerinizi açıp kapayıncaya kadar kozmik toza dönüşmüş olursunuz.

Uranüs

solarsystem.nasa.gov

Bu gezegen sıcak su, amonyak ve metan karışımı ile kaplıdır. Aslında, bu gezegende ne kadar süre kalacağınızı söyleyemeyiz, muhtemelen oraya inmek için zamanınız bile olmaz. Çünkü o çılgın karışım sizi anında eritirdi.

Neptün

solarsystem.nasa.gov

Neptün'deki korkunç rüzgarlar bazen ses hızından bile daha hızlı olabilir. Bu yüzden bu gezegende de bir saniyeniz bile yok.

Bilim insanları tüm bu gazlara, rüzgarlara, ısıya bir çözüm bulmuş olsaydı hangi gezegene gitmek isterdiniz?

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
YORUMLAR
05.09.2020

Bir gezene gitmeden Jüpiter tarafından nasıl yok ediliriz :)) Hepimizin bildiği dinozorların yok olup memelilerin yükselişe geçmesini sağlayan göktaşı. Yaklaşık 100 milyon yıl önce asteroid kuşağından 10 km genişliğinde bir astreoid dışarı atıldı yani Jüpiter'in yer çekimi tarafından yerinden çıkarıldı ve dünya ile çarpışma rotasına yerleşti. Jüpiter etrafındaki asteroid kuşağından gelen asteroitin Dünya'ya çarpmasıyla atmosfere fırlayan tonlarca kükürt nükleer kışı getirdi. Bu sürede yaşayan türlerin %75'i tamamen yok oldu. Bir hamlede Jüpiter Dünya tarihinin akışını değiştirmişti halen de değiştirebilir.

16.09.2022

Zaman zaman belirtiyorum hatta yine yazayım ki bazen yoruma katılanlar editörden daha iyi kalemi var.

05.09.2020

bu kadar manyak gezegenin arasında tatlı dünyamızda hapsolmuş durumdayız.

05.09.2020

aaa pluton nerde

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ