DGS Ek Yerleştirme Tercihleri Başladı Mı? ÖSYM DGS Ek Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı?

İki yıllık önlisans mezunu öğrenciler, DGS sınavında başarılı olmaları durumunda eğitimlerini dört yıllığa tamamlayabiliyor. DGS tercihleri geçtiğimiz günlerde yapılmış ve adaylar sonuçlarını ÖSYM’nin adresinden kontrol etmeye başlamıştı. İlk tercihlerde başarılı olamayan öğrenciler, ek yerleştirme tercihleriyle şansını bir kez daha deneyecek. Peki, DGS ek yerleştirme tercih kılavuzu yayınlandı mı? DGS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? İşte DGS ile ilgili tüm bilgiler…

2021 Dikey Geçiş Sınavı’nda ek yerleştirmenin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. ÖSYM, YKS ve DGS sınavları sonrası sonrasın boş kalan üniversite kontenjanları için ek yerleştirme yapacak. DGS sınavına katılan adaylar, ‘DGS ek yerleştirme ne zaman?’ sorusuna cevap arıyor.

DGS Ek Yerleştirme Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM, DGS ek yerleştirme tercih kılavuzunu henüz açıklamadı. ÖSYM’nin tercih kılavuzunu açıklamasının ardından, DGS ek yerleştirme işlemi başlayacak ve adaylardan tercihler alınacak.

DGS Tercih Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 27 Ağustos-7 Eylül'de tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı.

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"