DGS Ek Tercih Tarihleri Belli Oldu: DGS Ek Tercih Kılavuzu ve DGS Ek Tercih Başvuru Ekranı...

İki yıllık önlisans mezunu adaylar, DGS sınavında başarılı olmaları durumunda dört yıllık fakültelere geçiş yapabiliyor. Geçtiğimiz günlerde DGS tercihleri alınmış ve sonuçları ÖSYM tarafından açıklanmıştı. Şimdi ise DGS ek tercihleri yapılacak. ÖSYM, bu sabah saatlerinde DGS ek tercih kılavuzunu yayınladı. Peki, DGS ek tercih tarihleri neler? DGS ek tercihler nasıl yapılır? İşte ÖSYM DGS ek tercih ekranı…

ÖSYM, merakla beklenen DGS ek tercih kılavuzunu yayınladı. DGS sınavında ter döken ancak ilk tercihlerde herhangi bir yere yerleşemeyen adaylar, DGS ek tercihleriyle yeniden şansını deneyecek. İşte DGS ek tercih kılavuzu ve DGS başvuru ekranı..

DGS EK TERCİHLERİ BAŞLADI

ÖSYM, DGS ek tercihleri ile ilgili şu açıklamada bulundu;

2021-Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) ek tercih işlemleri, 15-21 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ek tercih işlemleri, 21 Ekim 2021 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 15 Ekim 2021 günü saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin  https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır.

Ek yerleştirme işleminde, 2021-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2021-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

DGS Ek Tercih Başvuru Kılavuzu

Popüler İçerikler

Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım