DGS Başvuru Tarihi Belli Oldu! 2022 DGS Ne Zaman Yapılacak? 2022 DGS Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

2022 ÖSYM sınav takviminin açıklanmasının ardından DGS içinde önemli tarihler belirlenmiş oldu. DGS’ye girecek olan adayların merakla beklediği günler netleşti. ÖSYM’nin belirlediği sınav takvimine göre; ön lisans mezunu öğrencilerin, eğitimlerini 4 yıllık lisans programına tamamlamak için girdiği Dikey Geçiş Sınavı 2022 (DGS 2022) tarihi tam olarak netleşti. Peki Dikey Geçiş Sınavı 2022 (DGS 2022) ne zaman yapılacak? DGS ne zaman? DGS başvuru tarihi ne zaman? Detaylar haberimizde...

DGS 2022 tarihi belli oldu. ÖSYM tarafından yapılacak olan sınav başvuruların tarihleri yayımlanan yeni sınav takvimi ile belirlenmiş oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl düzenlenen bu sınava iki senelik üniversiteden mezun olan ve eğitimlerini dört senelik lisans programına tamamlamak isteyen vatandaşlar katılım sağlıyor. Eğitimlerini lisans düzeyinde tamamlamak isteyen adaylar için merakla beklenen DGS ne zaman yapılacak? DGS başvuruları ne zaman? Gibi soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte detaylar…

DGS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

DGS için başvurular ÖSYM tarafından 13 Mayıs-23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Normal başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlayamayan adayların başvuruları ise geç başvuru tarihi 31 Mayıs 2022 gününde alınacak.

DGS Ne Zaman Yapılacak?

Sınav 3 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.

Her sene belirlenen tarihlerde düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı olarak da bilinen bu sınavla beraber vatandaşlar iki senelik önlisans eğitimlerini dört senelik lisans programına tamamlayabiliyor. Bugün ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimiyle beraber Dikey Geçiş Sınavı 2022 (DGS 2022) tarihi, 3 Temmuz 2022 olarak belirlendi.

2022 ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

DGS Başvuruları Nasıl Yapılır?

Dikey Geçiş Sınavına üniversitenin ön lisans programlarından mezun olan adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj gören adaylar da sınava başvurabilir. DGS kayıt işlemleri nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını adım adım açıklayalım. DGS sınavına başvurular artık kolay ve zahmetsiz bir şekilde yapılmaktadır. Öncelikle ÖSYM'nin resmi sayfasını sürekli olarak takip edin ardından eğer ki AİS sitesine girişini yaparak ÖSYM'de açıklanan zamanda başvurunuzu geciktirmeden kaydınızı yapın. Daha sonra DGS sınav ücretini ÖSYM'nin belirttiği bankalardan ödemenizi gerçekleştirin.

Bu bankalar:

  • Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

  • Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı

  • Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

  • Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

  • Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

  • Tüm PTT iş yerleri (KKTC'den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

DGS Başvuru/sınav ücreti ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan 'ÖDEMELER' alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Kimler DGS’ye Girebilir?

Dikey Geçiş Sınavı sadece 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunları ve mezun olabilecek durumdaki adaylar başvuru yapabilirler. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olma şartı vardır.

2 Yıllıktan 4 Yıllığa Sınavsız Geçiş!

2 Yıllık bir bölümden 4 yıllık bir bölüme sınavsız geçiş açık öğretim ön lisans programı okuyan öğrenciler çalışmakta olup aynı zamanda meslek yüksekokulu öğrenimine devam etmek isteyenler lisede mesleki ve teknik olarak mezun öğrenciler için büyük bir fırsattır. Sınavsız geçişin uygulandığı programların yer aldığı Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi'nin sınavsız geçiş fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

DGS İle Yerleşenler Tekrar DGS’ye Girebilir mi?

DGS ile örgün (1.öğretim, 2.öğretim, uzaktan eğitim dâhil – AÖF ve AÖF uzaktan hariç) bir lisans bölümüne yerleşildiğinde bir ya da bir kaç sene sonraki DGS sınavına tekrar girilebilir. Fakat yine bir örgün lisans kazanılır ise ve önceden kazanılan bölümde okumaya devam ediliyor ise ilkinin kaydı silinmesi gerekiyor.

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı