Devlet Hastanesindeki Doktor Azlığı Nedeniyle Annesiyle Birlikte Yaşadığı Mağduriyeti Paylaşan Kullanıcı

Türkiye'deki doktorların iş yükünün ne kadar ağır olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Yoğun çalışma koşullarında saatlerce hastalarına bakmak için mücadele ediyorlar. Son yıllarda da bu koşullara daha fazla dayanamayan birçok sağlım çalışanı çareyi de haklı olarak yurt dışında arıyor. Bu arayış da Türkiye'de doktor eksikliğinden kaynaklanan sorunları beraberinde getiriyor. Mevcut sağlık emekçileri hasta yoğunluğuna yetişemiyor, hastalar istedikleri sağlık hizmetini alamıyor. Bunun birçok örneğini sosyal medyada paylaşılan hikayelerde okuduk.

Twitter'dan "@ErkocaYurdagl" isimli kullanıcı da tecrübeli doktor eksikliğinden kaynaklı yaşadığı mağduriyeti sosyal medya hesabından paylaştı. Kullanıcının anlattıkları sağlık sisteminin geldiği vahim noktayı bir kere daha bizlere net bir şekilde gösterdi.

Gerçekten insanlarımız bunu hak etmiyor. Adeta özel hastanelere mahkum olduk! Ne yapacağız?

Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay'ın Entrikalarla Dolu Basın Açıklamasına Yapılan Güldüren Yorumlar
Sosyal Medyada Tepki Yağdı! Sadakatsiz'in Final Bölümünde 'Vajinal Muayene' Repliğine Sansür
Kilolu Olduğu İçin Giydiği Kıyafetleri Kendine Yakıştırmadığını Söyleyen Kullanıcıya Gelen Acımaz Yorumlar

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
26.05.2022

umarım 4 ayylık maaştan kastı asgari ücrettir

26.05.2022

Maalesef tıp okuyan biri olarak, ne kadar kötü bir eğitim aldığımızı size anlatamam. Üstelik bu durum hiçbir üniversitede değişmiyor. Hocaların bize hiç değer vermemesi ve eğitimci olduklarını umursamamaladı mı liyakatsiz göreve gelmiş dekan, rektör vb bireylerin eğitimi mahvetmesi mi, hocaların hastanede inanılmaz yoğun çalışarak çoğu derse zaman bile ayıramaması mi desem bilemiyorum. Ayrıca tıp eğitimi sistemimiz de korkunç hakikaten. İşi öğrenmeyi, yeterli bir öğrenci olmayı planlıyorsanız üniversite sınavından farksız olan sınav sistemi için ayrı meslek hayatınız için ayrı çalışmanız gerekiyor. Sınava çalışan öğrenci bilgi birikim edinemiyor ezber yapıyor. Yok ben okulu da uzatırım yine öğreneceğim derseniz de yıllarımız boş eğitim yüzünden gidiyor. Ben de mezun olunca ne yapacağımı, insanlara iyi bir sağlık hizmeti beğenemeyeceğim için çekeceğim sıkıntıları düşünerek deliriyorum.

26.05.2022

Aynı şeyi rahmetli dedemde yaşadık ekstra olarak serviste kalçası kırık adamın temizligini biz yapmak zorundaydik ve bir kağıt havlu (tuvalet kağıdı) alabilmek için hasta bakicalara kırk takla atmıştık, koridordaki hemşire odasında toplanıp bildiğin mesai saatinde gün yapıyorlar kahkaha sesleri koridorda yankılanıyor özel hastaneye sevk için işlemeleri başlatmak için gerekli memurun o kahkaha dolu ortamı bırakmasını ve işlemleri hallederken naz ve igneleyeci sözleri eşliğinde kavga etmiştim not sabah 08:00 da ameliyata alınacak dedem 15:00 kadar alınmadı

TÜM YORUMLARI OKU (22)