Devlet Hastanelerinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar? Hastane Muayene Ücreti Sorgulama...

Kişiler, genel sağlık sigortası ile devlet hastanelerinde sağlık haklarından yararlanabilmektedir. Genel sağlık sigortası ise vatandaşların sağlıklarının korunmasını ve sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde oluşan harcamaların finansmanını sağlar. Bu sağlık sigortasının kişilerin maddi gücü ile hiçbir ilişkisi yoktur. Herhangi bir zamanda ortaya çıkacak rahatsızlıkların riskine karşı herkesin sağlık hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanabilmesi genel sağlık sigortası ile sağlanmıştır. Peki, devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücreti ne kadar? İşte hastane muayene ücreti sorgulama...

Ülke genelinde ki herkesi bir sağlık güvencesi içine alan genel sağlık sigortası, önemli bir sigorta sistemidir. Bu sigorta, genel sağlık sigortasına sahip olanların ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık bir şekilde hayatlarına devam etmelerini amaçlar. Aynı zamanda iş kazası ya da meslek hastalığı, doğum sonrası gerekli olan tedavilerin karşılanması, iş görmezlik durumlarının engellenebilmesi de bu sigorta ile sağlanır. Genel sağlık sigortası, 18 yaşından büyük herkesi kapsamaktadır. Ancak halen daha bu sistemden yararlanmayan pek çok kişi bulunmaktadır. Devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücreti hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Devlet Hastanelerinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar? Hastane Muayene Ücreti Sorgulama...

Devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücretleri, muayene olunacak bölüme göre değişiklik göstermektedir. Sigortası olmayan kişiler devlet hastanelerinde en az 30 TL, en fazla ise 50 TL olacak şekilde ücretlerini ödeyip muayene olabilirler. Aynı zamanda gidilen bölümde muayene ücreti dışında ek bir ücrette çıkabilir. Bu ücretler tahlil, röntgen gibi tetkikler olabilir. MR gibi görüntüleme tekniklerinin genel ücreti ise 200 TL ila 300 TL arasındadır.

Sigortası bulunan kişilerin, devlet hastanelerinde doğum yapmaları ücretsizdir. Aynı şekilde sigortası bulunmayan kişilerde hastanelerde ücretsiz bir şekilde doğum yapabilir. Hastane masrafları ve diğer giderler, 30 gün süre ile devlet tarafından karşılanmaktadır. Bu durum sadece devlet hastaneleri için geçerlidir. Acil servislerde sigortası bulunmayan kişilerden muayene ücreti alınmaz. Bu serviste hastanın herhangi bir güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tedavi işlemleri yapılır.

Kişinin sigortasız bir şekilde muayene olmak için ilk önce 182'den randevu alması gerekir. Muayene ücreti ise, hastanelerde bulunan veznelere ödenir. Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesi üzerinden hastanelerde çıkacak muayene ücreti hakkında bilgi alınabilmektedir. Düzenli olarak primlerini yatırmayan, çalışmayan, yeşil kartı bulunmayan kişiler devlet hastanelerinden belirli bir ücret karşılığında sağlık haklarından yararlanabilirler.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

İsteğe Bağlı Sigorta Nedir? İsteğe Bağlı Sigorta Kaç TL?
4B İsteğe Bağlı Sigorta Nasıl ve Nereden Yapılır? e-Devlet 4B İsteğe Bağlı İlk Tescil Kaydı Başvuru İşlemleri
Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir? İşte e-Nabız Aile Hekimi Seçme Ekranı...
MHRS Randevusu Nasıl Alınır? MHRS e-devlet Giriş Ekranı ve Telefon Numarası
SGK Muayene Ücreti Nasıl Öğrenilir? İşte e-Devlet Muayene Katılım Payı Sorgulama İşlemleri

Popüler İçerikler

Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
Ödüllere Doyamayan Hande Erçel'in Harper’s Bazaar Gecesinde 'Yılın Dijital Yıldızı' Ödülü Alması Topa Tutuldu!