Develerin Aslında Nereden Geldiğine Dair Hiçbir Fikriniz Yok!

Develer çöl ile o kadar iç içedir ki onları başka bir yerde hayal etmek çok zordur. Ya onları yanlış değerlendiriyorsak? Ya bu büyük hörgüçler, ayaklar ve gözler farklı bir iklim ve farklı bir zaman için evrildiyse? Bu konuşmada, Radiolab'dan Latif Nasser, çok küçük ve çok ilginç bir fosilin, develere ve aslında dünyaya bakışını nasıl değiştirdiğinin şaşırtıcı hikâyesini anlatıyor.

Altyazı ayarlarından Türkçe altyazı seçeneğini seçmeyi unutmayın!

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
10.06.2018

Onedio'da izlediğim en iyi videolardandı. Böyle şeyler keşke TV'de yayınlansa diye düşünüyor insan ama reyting kurbanı olur reklam almaz yine sadece belgesel kanallarında yayınlanır ve yüzde 1-2'den fazla izleyen olmaz. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığına dair ders niteliğinde, önyargıları yıkan bir çalışma.

10.06.2018

belgesel kanallari bile ordek hanedani, modern rehinciler gibi reality tarzi programlara donmus durumda. nadiren insanin algisini, dunyaya bakisini gelistirecek kaliteli seyler cikiyor. bunda kaliteli izleyicinin televizyonu birakip internete donmesininde etkisi var tabi.

10.06.2018

finalde cok derin felsefi mesaj vermis. bulundugumuz anda kelebek gibiyiz. kelebek kadar kisa omurlu ve gecici. kelebek icin agaclar sabittir, orman degismez hep aynidir ama uzun yillar icinde bakarsan agac buyur, olur, yerini yeni agaclar alir. hatta daha uzun cercevede iklim degisir orman yok olur, cayira doner, sonra gene orman olur, daha ilerisinde bir okyanusun tabani bile olabilir. hic bir seyin sabit olmadigi, surekli degistigi dinamik bir evrende bulundugumuz kisa anin statiginin mutlak oldugunu saniyoruz.

10.06.2018

kuzey amerikadaki deve türleri son buzul devrinde tükenmiş geriye amerikada lamalar kalmış sadece, bir de eski dünyadaki tek ve çift hörgüçlü develer, nesli tükenmiş bazı develer bugünkülerden çok büyüktü http://valentint.blog.bg/photos/178454/original/megacamellos_by_homero13-d7ccsgj.png

TÜM YORUMLARI OKU (12)