'Deve Sidiği İçilebilir' Diyen Ebubekir Sifil, 'Namaz Kılmayan Kişi Önce Dövülür Sonra da Öldürülebilir' Dedi

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil'in 2019'daki bir videosu sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Daha önce de Habertürk TV’de Veyis Ateş’in sunduğu programda Caner Taslaman ile Ebubekir Sifil arasındaki kapışma gündem olmuştu. Sifil o programda, deve sidiği içmenin şifalı olduğunu belirterek hadisin sahih (doğru-güvenilir) olduğunu savunmuştu.

Yeniden gündem olan görüntülerde ise Ebubekir Sifil, 'Keyfi olarak namaz kılmayan adam önce dövülür sonra da öldürülebilir' diyor.

'Bir adam var çok laubali davranıyor. Efendim, aslında namazın önemini biliyor. Kılmamak için herhangi bir meşru mazereti yok. Yani eli sağlam ayağı sağlam suya kavuşmuş, abdest alma sıkıntısı yok, namaz kılma sıkıntısı yok, zaman sıkıntısı yok vesaire. Bu adam keyfi olarak namazı sürekli biçimde aksatıyorsa cezaya çarptırılır. Çağırılır, azarlanır. Çağırılır, tekdir edilir. Çağırılır, dövülür. Devam ederse taziren öldürülebilir.'

İşte o yeniden gündem olan video: 👇

Canlı yayında yaşanan 'Deve sidiği' tartışmasını da buradan izleyebilirsiniz: 👇

Canlı Yayına Deve Sidiği Getirip 'İçebiliyorsa İçsin' Demek!

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
AK Parti'de Kritik Sokak Köpeği Zirvesi: Uyutulma Seçeneği de Gündemde!
YORUMLAR
24.08.2022

çok affedersin ama hassssiktir demek istiyorum. Tekrar affedersin.

24.08.2022

Lafı ağzımdan aldın

Pasif Kullanıcı
24.08.2022

Siz gibi ipnelerin İslam dinine verdiği zararı kimse verememiştir. Saçma sapan aslı olmayan iddialar, kafasına göre ayeti yorumlayıp istediğiniz yere sündürmeler, sahih olmayan hadisleri kaynak gösterip bilmiş bilmiş konuşmalar ile gençlerin yüzde 80'ini deizme, ateizme ittiniz. Şunu görüp okuyan bir genç nasıl İslamiyet'e sıcak baksın Allah aşkına. Rahmetli Atatürk'ün bazı din adamlarını neden astırdığını sizleri görünce çok daha iyi anlıyorum.

24.08.2022

Sen deve sidiğini iç ben namaz kılmayanları hallederim👍🏻

Pasif Kullanıcı
24.08.2022

Bekir kelimesinin arapça karşılığı deve yavrusudur. Yani benim adım Ebubekir diyerek sidiğine değer katıyor. Seni gidi seni. Aslında verdiği mesaj çişim ilaç, benden istifade edin diye mürid kasıyor . Tabi siz anladınız demek istediğimi.😎

TÜM YORUMLARI OKU (32)