Devamsızlıkta 53 Ülke Arasında 6. Olduk: Meslek Liseleri ve İmam Hatipler Zirvede

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yayımladığı bir raporda liselerdeki devamsızlık durumunu ele aldı. Raporda devamsızlığın çarpıcı boyutlara ulaştığı görüldü. Türkiye 53 ülke arasında en fazla devamsızlık yapılan 6. ülke oldu. Meslek ve imam hatip liselerinin en çok devamsızlık yapılan ortaöğretim kurumları olduğu tespit edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, ortaöğretim kurumlarına ilişkin, “İzleme ve Değerlendirme Raporu”nu yayımladı. Çoğunluğunu Anadolu liselerinin oluşturduğu 306 okuldaki bulguların toplanmasıyla elde edilen raporda, liselerdeki öğrenci devamsızlıkları konusu ele alındı.

Devamsızlık oranı Türkiye’de yüzde 47’ye ulaştı

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’na katılan 55 ülkenin 53’ünde PISA performansı ile devamsızlık arasında ters yönde ilişki varken Türkiye’de başarı ya da başarısızlığın devamsızlığa etki etmediği savunuldu.

Sınavlar devamsızlığı artırıyor

Merkezi ve okul düzeyindeki sınavların öğrencileri devamsızlığa ittiği tespit edildi. Rapor çerçevesinde görüşleri alınan öğretmenlerin yüzde 52’si öğrencilerin sınavlara hazırlık amacıyla devamsızlık yaptığı görüşünde birleşti. Sınavların devamsızlığa etki etmediğini düşünen öğretmenlerin oranı yüzde 6’da kaldı. Öğretmenlerin büyük bölümü (yüzde 87’si), okulların rehberlik servislerinin öğrencileri devamsızlık konusunda yeterince bilgilendirmediği düşüncesini paylaştı.

Raporda, okulun eve uzaklığının devamsızlığı artırdığı kaydedildi. Öğretmenlerin yüzde 44’ü, “Okulun uzak olmasının devamsızlığı etkilediğini düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Evet” yanıtını verdi.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
12.10.2018

Sen okulları daha eğlenceli çocukların isteyerek gittiği bir yer haline getirmek yerine etrafına çit parmaklık örüp devamsızlığı 10 gün ile sınırlarsan çocuklar kendini hapishanede zannederse kaçmaya çalışır tabi ne bekliyorlardı bunlar acaba

12.10.2018

Tamam eğitim sistemi bok gibi biz de okuduk ama ben devamsızlık yaptığımı bilmem. O bahanedir.

12.10.2018

liselerde devamsizlik orqni %47ymis diger kalan %50yide okulda sevgilisi veya sevdigi olanlar dengede tutuyo %3ununde bi hedefi var amk

Okullarda kesinlikle ve kesinlikle kayda değer hiçbirşey öğretilmediği ve gerekli bilgiler sansürlendiği için Türkiye için pekte bir problem değil.

TÜM YORUMLARI OKU (27)