Yılın İlk Derbisi Galatasaray'ın

Türkiye Süper Ligi'nin 16'ncı haftasında Galatasaray, Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'ı 2-0 yendi. Siyah beyazlılar zirveden inerken ilk yarıyı Fenerbahçe lider kapattı.

Galatasaray'ın gollerini 52'nci dakikada Felipe Melo ve uzatmalarda Burak Yılmaz attı. Sarı kırmızılıların Selçuk İnan, Beşikaş'ın da Gökhan Töre ile birer topu direkten döndü.

Ev sahibi ekipte Veli Kavlak, 62'nci dakikada Sneijder'e yüzüne eliyle müdahalede bulunduğundan kırmızı kartla oyundan atıldı.

Bu galibiyetle birlikte Galatasaray puanını 35'e çıkardı, Beşiktaş'ı yakaladı. Sahasında Başakşehir'i 2-0 yenen Fenerbahçe ise puanını 36'ya çıkartarak ilk yarının lideri oldu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray derbisinde kırmızı kart cezalısı Atiba Hutchinson'ın yerine orta alanda Oğuzhan Özyakup'a görev verdi. Geçen haftaki Torku Konyaspor maçında savunmanın solunda görev yapan İsmail Köybaşı, derbide yedek soyundu, bu bölgede Ramon Motta forma giydi.

Bilic, bu iki değişikliğin dışında takımını derbiye Torku Konyaspor maçının kadrosuyla çıkardı. 'Kara Kartallar'da yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Ümit Karaal, Atınç Nukan, Kerim Frei ve Cenk Tosun yer aldı.

Kırmızı kart cezalısı Atiba Hutchinson'ın yanı sıra sakatlıkları süren Tomas Sivok, Mustafa Pektemek ve Necip Uysal derbi maçın kadrosuna alınmadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Süper Lig'deki 50. maçına Galatasaray derbisiyle çıktı. Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği Demba Ba ve Jose Sosa ilk kez bir Galatasaray derbisinde forma giydi.

Son maçlarında seyirci rekoru kırılmıştı

Beşiktaş ile Galatasaray, 469 gün aradan sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi.

İki takım arasında geçen sezonun 5. haftasında, 22 Eylül 2013'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşma, sahaya giren taraftarlar nedeniyle tamamlanamamış, Türkiye Futbol Federasyonu daha sonra Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmişti.

Bu maçta 76 bin 127 biletli taraftarlar seyirci rekoru kırılmıştı.

Bu kez 35 bin kişi

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmayı yaklaşık 35 bin sporsever izledi.

Daha önce alınan karar gereği Galatasaraylı taraftarların bulunmadığı derbide, siyah beyazlı taraftarlar yağmur ve soğuk havaya rağmen takımlarını yalnız bırakmadı. Skorbordun bulunduğu kale arkası tribün boş kalırken, doğu ve batı tribünlerinin de yan ve alt kısımları boş kaldı.

İlk 5 sıraya seyirci alınmadı

Emniyet yetkililerinin direktifleri ile müsabakada ilk 5 sıraya seyirci alınmadı.

Saha ile seyirciler arasına 1,70 metre yüksekliğinde polis bariyerleri konuldu. Buna ilaveten özel güvenlik ve polis yerleştirerek güvenlik şeridi oluşturuldu. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 463 güvenlik kamerası aktif hale getirilerek, kameraların son kontrol ve yerleşim çalışmaları tamamlandı.

Ayrıca müsabakada 1 tanesi engelli turnikesi olmak üzere toplamda 85 adet elektronik bilet geçişli turnike açıldı. Bu arada stat dışında ve içinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Galatasaray'ın kadrosunda ise ligde son yapılan Gençlerbirliği müsabakasına göre 3 değişiklik oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Mersin İdmanyurdu maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen ve cezasını Gençlerbirliği maçında dolduran Felipe Melo ile sakatlıkları düzelen Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'yu Beşiktaş derbisine ilk 11'de başlattı.

Bu 3 oyuncunun yokluğunda Gençlerbirliği maçının 11'inde yer alan Hamit Altıntop, Hakan Balta ve Olcan Adın ise derbiye yedekler arasında başladı.

Hamzaoğlu'nun ilk derbi maçı

Cesare Prandelli'nin ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ın başındaki ilk derbisine Beşiktaş önünde çıktı.

Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk lig maçına 12. haftada 2-1 kazanılan Akhisar Belediyespor maçında çıkan Hamzaoğlu yönetimindeki 'Cim Bom', derbiye kadar olan süreçte Torku Konyaspor (5-0) ve Mersin İdmanyurdu (3-2) karşılaşmalarını kazanıp, Gençlerbirliği müsabakasında ise 1-1 berabere kaldı.

Duygun Yarsuvat döneminin ilk derbisi

Sarı kırmızılı ekip, Beşiktaş karşısında, Duygun Yarsuvat'ın kulüp başkanı olmasının ardından ilk derbi maçına da çıkmış oldu.

Ünal Aysal'ın yerine, 25 Ekim'de gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda başkanlık görevine seçilen Yarsuvat, futbol takımının ilk derbi maçını izlemiş oldu.

Aljazeera

Karşılaşma Sona Erdi

Beşiktaş 0 - 2 Galatasaray

Galatasaray 1999-2000 sezonundan beri ilk defa ilk yarıdaki Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerinden 6 puan çıkarttı.

[GOL!] 90' Burak Yılmaz | Beşiktaş 0 - 2 Galatasaray

Kendi yarı alanında topu kapan Emre Çolak uzun bir pas ile Burak Yılmaz'ı gördü. Burak Yılmaz orta alandan ceza sahası içerisine kadar topu sürdükten sonra kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı ve sağ ayağı ile düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

Burak Yılmaz, Süper Lig'de son 4 sezonda oynadığı 108 maçta 83 gol atıp. 26 asist yaptı.

[KIRMIZI KART!] 62' Veli Kavlak | Beşiktaş 0 - 1 Galatasaray

Orta alandaki iki mücadelenin ardından Veli, Sneijder'in yüzüne doğru bir hareket yaptı ve ardından oyundan atıldı.

Beşiktaş ligin en çok kırmızı kart gören takımı. Bu sezon 7 kez kırmızı kart gördü.

[GOL!] 49' Felipe Melo | Beşiktaş 0 - 1 Galatasaray

Sabri topu sağ kanatta kontrol edip bir orta daha yaptı ve kale sahasın içinde Melo, topa gelişine vurdu ve topu sağ köşeden ağlara gönderdi.

Felipe Melo'nun lig'de en çok gol attığı takım Beşiktaş. Melo kariyeri boyunca Beşiktaş'a 4 gol attı.

BİLGİ | Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un gol attığı hiçbir maçı kaybetmedi. (8G 2B)

İkinci Yarı Başladı

İki takımda aynı 11 ile sahada.

Devre Arasında Kısa Süreli Gerginlik

Felipe Melo, Slaven Bilic'in yanına gitti. Melo, ağzını kapayarak Hırvat hocaya bir şeyler söylediği sırada elini de omzuna attı. Bilic, Melo'ya tepki göstererek 31 yaşındaki futbolcunun elini omzundan çekti. 

Felipe Melo ile Slaven Bilic arasındaki bu gerginliğe, Melo'nun ceza sahası içerisinde Veli Kavlak'a dirsekle yaptığı müdahelenin neden olduğu öğrenildi.

İlk Yarıda Koşu Mesafeleri

39.dakikada Galatasaray etkili geldi. Yapılan ortaya önce kale ağzında Burak dokunamadı. Yerde kaldı. Ardından Sneijder'in şutunu Tolga çıkardı. Akabinde Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

41.dakikada Sosa, karşı karşıya kaldı ama baskı altında vuruşunu istediği gibi yapamadı ve top Muslera'da kaldı.

İlk yarı golsüz sona erdi.

BİLGİ | Galatasaray, Sneijder’in gol attığı Süper Lig maçlarının hepsini kazandı.

İlk beş dakikada Galatasaray'da tüm futbolcular topa dokundu, bir de şut attılar. Beşiktaş'ta ise sadece 5 isim topla oynadı.

Olimpiyat'ta Maç Öncesi Beşiktaş'lı Taraftarlar

Süleyman Seba Unutulmadı

Maç Öncesi Bilgiler

İki takım bugüne kadar ligde 112 defa karşılaştı. Galatasaray’ın 41, Beşiktaş’ın 30 galibiyeti var; 41 maç ise berabere bitti.

Beşiktaş, 2011’deki 2-0’lık galibiyetten bu yana Galatasaray önünde kazanamadı. Aradan geçen sekiz maçta Galatasaray’ın beş galibiyeti var, üç maç ise berabere bitti.

Süper Lig’de son yedi maçını kazanan Beşiktaş, derbiden de üç puanla ayrılırsa 2004-05 sezonundan beri ilk defa sekiz maçlık galibiyet serisi yakalamış olacak.

Beşiktaş yediği 13 golün 10’unu ikinci yarılarda yedi. Galatasaray ise bu sezon ikinci yarılarda toplam 15 gol buldu.

Galatasaray son üç sezonda çıktığı 20 derbi maçta sadece 4 mağlubiyet aldı.

Beşiktaş, ligde iç sahada oynadığı son 27 maçta sadece Galatasaray ve Fenerbahçe'ye kaybetti.

Galatasaray son beş lig maçında 12 gol atıp 4 gol yedi. Beşiktaş ise son beş lig maçında 11 gol atıp 3 gol yedi.

Burak Yılmaz, Galatasaray’ın ligde attığı son 12 golün yedisine doğrudan katkı yaptı (6 gol, 1 asist).

Demba Ba, Beşiktaş forması altında çıktığı 20 maçta 18 gole direkt etki etti. (16 gol, 2 asist).

Galatasaray, Sneijder’in gol attığı Süper Lig maçlarının hepsini kazandı.

Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un gol attığı hiçbir maçı kaybetmedi.

Beşiktaş, derbide bu sezonki en istikrarlı oyuncusundan yoksun. Kırmızı kart cezalısı olan Atiba Hutchinson, bu sezon tüm lig maçlarında sahadaydı.

Galatasaray'da Selçuk İnan, ligde rakip yarı sahada en çok isabetli pas atan oyuncu konumunda.

Karşılıklı Maçlar

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!