Deutsche Welle ve Amerika'nın Sesi'ne Erişim Engeli Getirildi

Amerika'nın Sesi ve Deutsche Welle Türkçe haber sitelerine mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi. 

Amerika'nın Sesi ve Deutsche Welle Türkçe haber sitelerine Türkiye'den erişim mahkeme kararıyla engellendi. Engelli Web tarafından aktarılan bilgiye göre iki haber sitesine erişim gerekli lisans alımını gerçekleştirmedikleri gerekçesiyle getirildi. Kararın RTÜK'ün talebi üzerine alındığı kaydedildi.

RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı da kararı sosyal medya hesabından 'Lisans başvurusu yapmayan DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi’nin erişimi RTÜK Başkanlığının istemi üzerine Ankara Sulh Ceza Hakimliğince engellendi. İşte basın özgürlüğü ve ileri demokrasi!' diye duyurdu.

RTÜK şubat ayında Türkçe yayın yapan uluslararası haber sitelerinin denetleneceğini bildirmişti. RTÜK, Amerika’nın Sesi, DW Türkçe ve Euronews haber sitelerine lisans için 72 saat tanımış, lisans başvurusunda bulunmayanların ise erişimlerinin engelleneceğini söylemişti.

Popüler İçerikler

Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR
30.06.2022

Biri ABD'nin biri Almanyanın taraflı haber kanalıydı, tek işleri propaganda haber bahane. İyi olmuş.

30.06.2022

taliban ISISD in yapitaslari millyetcilik kisvesi altinda 1945 senesinde dosenmeye basladi.2023 kokocu badeci duzenine hazir oluna.

İlk defa onedio'da karara itiraz etmeden beğenilmiş şaşırdım hemen normalde hükümete söverlerdi sanıyordum ama iyi olmuş karar.

TÜM YORUMLARI OKU (10)