RSI: Rölatif güç endeksi olarak Türkçe’ye çevirebileceğimiz kavram, Türk traderlar tarafından genelde direkt RSI kısaltması ile kullanılır. Daha çok kısa ve orta vadeli fiyat analizlerinde kullanılan bu indikatör, traderlara piyasanın gücünü göstermeye yarar. Genelde ana grafiğin altında görülen bu indikatör 1 ila 100 arasında puanlanır. 30’un altı satışların haddinden fazla olduğunu (oversold) durumu bizlere gösterirken, 70 ve üstü ise ilgili ürünün haddinden fazla alındığını (overbought) gösterir.
MACD: Bu indikatör, genelde hareketli ortalamaların uyumu ya da uyumsuzluğunu saptar. İki hareketli ortalama arasındaki ilişkiyi gösteren MACD, traderların sık kullandığı orta vadeli fiyat indikatörlerden biridir.
Stokastik: Bu indikatör basit bir momentum indikatörüdür. Temelde ilgili ürünün haddinden fazla alındığını (overbought) ya da haddiden fazla satıldığını (oversold) durumlarını gösterir. Yine sık kullanılan bir teknik analiz aracıdır.
Parabolik SAR: Ne zaman alım ya da ne zaman satım yapılması gerektiğine hesaplayan bir indikatördür. Genelde fiyatın kısa vadeli hareketleri ile ilgili bilgiler verir.
Bollinger Bantları: Teknik analiz üstatlarından John Bollinger tarafından geliştirilen Bollinger bantlarının çalışma prensibi çok basittir. Piyasadaki volatiliteyi (oynaklık) ölçen bu bantlar, yatay bir seyirde birbirine yaklaşır. Fiyatlar hızlı yükselip hızlı düştüğünde ise bantlar birbirinden ayrılır. Üst taraftaki bant direnç, alt taraftaki bant ise destek seviyelerini bizlere gösterir.