Dermokozmetika ile Cildinizi Yaza Hazırlamanın 5 Püf Noktası

Cilt, saç ve vücut problemlerini ele alan, etkinliği klinik testlerle onaylanan ürünlere dermokozmetik denir. Dermokozmetik ürünler, klinik testlerden geçerek onaylanmış medikal etkisi olan bakım ürünleridir. Cilt problemlerini çözmeye odaklanan ve dermatologlar tarafından reçete edilen ürün gruplarında yer alır. Sağlık ve güzelliğin buluştuğu nokta olan Dermokozmetik, kişisel bakım ve makyaj alanında her geçen gün hızla büyümektedir. Dermokozmetik markalar arasında La Roche Posay, Avene, Bioderma, Caudalie, Nuxe, Vichy, Cerave, Ducray gibi daha birçok marka yer almaktadır. Her cilt tipi ve yaş grubuna hitap eden ürünlerinin yanı sıra tüm aile bireylerinin kullanabileceği güneş ürünleri de mevcuttur.

1. Cildinizi Susuz Bırakmayın

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak için günlük su tüketimi oldukça önemlidir. Yaz aylarında ciltteki terleme oranı yüksek olduğu için vücudun su ihtiyacı artar. Cildin nem seviyesini korumak ve vücudun günlük su ihtiyacını karşılamak için günde en az 2 litre su içmeyi ihmal etmeyin.

2. Nemlendiricinizi Güncelleyin

Kış aylarında tercih edilen yoğun yapılı kremler yaz aylarında cildinize fazla gelebilir. Cildinizi yağlandırmayacak ince yapılı nemlendiriciler tercih edin.

3. Soyucu Etkili Bakım Ürünlerinden Uzak Durun

Yaz aylarında her ürün kullanılmamalıdır. Özellikle Retinol, Glikolik Asit, Salisilik Asit ve Meyve Asitleri gibi soyucu etkili ürünler cildin güneşe olan hassasiyetini arttırır. Bu sebeple yaz aylarında kullanılması tavsiye edilmez. Mutlaka kullanılması gerekiyorsa geceleri uygulanmalı ve gündüzleri yüksek koruma faktörlü güneş kremi ile cilt korunmalıdır.

4. Cilt Yapınıza Uygun Güneş Kremi Tercih Edin

Güneş Kremi tercih ederken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör cilt tipidir. Karma ve yağlı ciltler ince yapılı yağsız güneş kremi tercih etmeliyken, kuru ciltler güneş kremi tercihini nemlendirici etkisi olan ürünlerden yana kullanmalıdır. Lekeli veya lekelenmeye eğilimli cilt tiplerinin ise güneş kremi tercihini leke karşıtı yüksek koruyucu ürünlerden yana kullanması gerekir.

5. Göz Çevresi Bakımını İhmal Etmeyin

Göz çevresi ince hassas yapıya sahip olduğu için özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Özellikle yaz aylarında güneş, deniz, havuz gibi faktörler daha hızlı kurumasına sebep olur. Yaz aylarında göz çevresi nemlendirilmeli ve güneşten korunması ihmal edilmemelidir.

Online Alışverişin Keyfini Çıkartın!

Online alışverişin güvenilir adresi Dermokozmetika sepette hediyeni sen seç özelliği ile hediyenizi sizin seçmenizi sağlıyor. Sağlık ve güzelliğe dair aradığınız tüm ürünler burada sizi bekliyor!

Popüler İçerikler

Yenidoğan Çetesi Skandalına Karışan Doktor ve Hemşirelerin İsimleri İfşa Oldu! İşte Skandala Karışan İsimler
Kaybolduktan 18 Gün Sonra Cansız Bedeni Bulunan Rojin’in Ölüm Sebebi Belli Oldu
Altın Portakal Film Festivali'nde Ödül Alan Nur Sürer Başarısını Yılmaz Güney'e Adadı!