Derhal İpleri Koparın! Bir Psikopat ile Çıkıyor Olabileceğinize İşaret Eden 5 Önemli Belirti

Her şey çok güzel derken, bir anda partneriniz kendiniz ve hayatınız hakkında her şeyi zorlaştırmaya mı başladı? Karşı tarafın dengesiz bir birey olabileceğini gösteren 5 semptomu sizler için sıraladık. 👇

Oyuncu ve yazar Maddy Anholt, psikopat bir partneri nasıl fark edilebileceğine dair 'How to Leave Your Psychopath' kitabını yazdı.

İlişkinin ilk zamanlarında genelde her şeyin çok iyi gittiğinden bahseden Anholt, adeta ruh eşinizi bulmuş gibi hissedebileceğinizi söylüyor. 

Ancak zaman geçtikçe birkaç özellik gün yüzüne çıkıyor. İşte partnerinizde gördüğünüz zaman dikkat etmeniz gereken 5 işaret. 👇

1. Sizi artık bir yere davet etmemek gibi davranışlar sergileyip, hepsini kafanızda kurduğunuza dair 'paranoyak' hissettirirler.

Psikopat bireyler, aynı zamanda anılar uydurarak gerçeklik algınızla da oynarlar. 

Gitgide dünyanız küçülür: Arkadaşlarınızın 'boş' insanlar olduğunu ya da ailenizin o kadar da iyi olmadığını söylerler. Hem partnerinizi yatıştırmak hem de doğru olanın bu olduğuna inandırıldığınız için sevgiliniz dışında herkes ile iletişimi keser, izole olursunuz. Geriye sadece psikopat sevgiliniz ve siz kalırsınız.

2. Size kendinizi değersiz hissettirirler.

Küçük bir iltifatla maskeledikleri eleştirilerde bulunurlar: 'Makyajsız daha güzelsin.' ya da 'Terfi alman harika, daha yetenekli birine verirler sanmıştık. 😅' gibi.

Özgüveniniz yavaşça düşerken, kendinizi değersiz hissedersiniz. Size kendinizi küçük hissettiren bir insanla beraber olduğunuz bu döngüyü kırmak elbette kolay değil. Ancak yalnız kalmadan, bu zehirli atmosfer içinde mutlu bir hayat sürdürme şansınız da yok... İlk olarak yalnız kalmalı ve daha sonra bir daha aynı tip insanla karşı karşıya kalmamak için bu konuda kendi dersinizi alarak yola devam etmelisiniz.

3. Olayları şiddet ve tehdide taşıyan öfke problemleri var.

Bu konuda çizmeniz gereken kırmızı çizgi çok önemli. Unutmayın: Şiddet ve tehdidi kabullenmemeli, bir daha olacağını bilmeli ve tek bir seferi bile göz ardı etmemelisiniz. Ailenizle ya da size yakın biri ile iletişime geçin.

4. "Sadece şakaydı."

Gaslighting ya da olumsuzlama yöntemleri ile size açıkça hakaret ederken, aslında yaptıklarının bu olduğunu inkar ederler. 

Hakareti küçük bir iltifat ile maskelediklerinde tepki verirseniz, 'Sadece şakaydı!' diyerek üste çıkmaya çalışırlar. Size sürekli olarak rahatsız hissettiriyorlarsa, size böyle hissettiren biri ile birlikte olmayı isteyip istemediğinizi kendinize sorun.

5. Kompulsif yalancılardır.

Psikopatların sizin gibi empati hissetmediklerini unutmayın. Sizi manipüle etmek için yalan söylemek de bir sakınca görmüyorlar. Aksine bunu bir üstünlük olarak görüyorlar. 

Size sürekli olarak yalan söylenmesini ya da yalan söylendiğinden şüphe duymayı ister misiniz?

Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İki Arada Bir Derede Kalanlar İçin: Birinin Sizden Hoşlandığını Nasıl Anlarsınız?
Askeri Pilotların Kullandığı Teknikle Aynı! İki Dakikada Uykuya Dalmanızı Sağlayan Yeni TikTok Trendi
Açıklamaları ile Herkesi Şaşırtan Afganistan'ın Tek Yetişkin Film Yıldızı Taliban'dan Nasıl Kaçtığını Anlattı!

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı