Dere Yatağına Şehir Kurulmaz: Dere Yatağının Genişliğinin 400 Metreden 15 Metreye Daraltıldığı Belirtiliyor

Kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi'nde birçok ilde sel ve su baskınları oldu. Özellikle Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı'nın dere yatağına kurulan şehirde neler yaşandığı, felaketten nasıl dersler çıkarılması gerektiğini Prof. Dr. Mustafa Öztürk, BBC Türkçe'ye anlattı.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
13.08.2021

Adam 5000 yıl önce Nil Nehrinde sellerin her yıl aynı dönemde olduğunu fark etmiş, geometri ve matematiği kullanıp barınaklarla tarlaları ona göre dizayn etmiş. Aradan 5000 yıl geçmiş utanacaklarına yılda 12 Milyar lira bütçesi olan Diyanet başkanı çıkıp "Allah'ın takdiri" diyor hiç kimse sorumluluk yüklenmiyor. Bilimi referans alma, ormanları ranta aç, dere yatağına ruhsat ver, derenin doğal akış yönünü değiştir, yatağına temeli olmayan kocaman binalar dik, denetim yapma, hes kur sel felaketi olup cesetler kıyıya vurunca da "allah'ın takdiri" deyip kadercilik sat. Din tüccarlarından her felakette aynı senaryo.

14.08.2021

Bu en sondaki yetkili abi, diyor ki "incelenmeli, kaynağı araştırılmalı" ... Gelecekten haber veriyorum .."Akape ve mehape oyları ile araştırılması ret edildi"..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ