Ekip, tedaviden önce ve sonra 19 hastadan 16'sına fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme uyguladı. Sonuçlar, amigdalaya doğru beyin kan akım hızında azalma olduğunu gösterdi. Amigdalaya doğru kan akışındaki bu azalma, depresyon semptomlarındaki azalma ile ilişkilendirildi.
Dr. Carhart- Harris:
Topladığımız veriler aracılığıyla psilosibin tedavisinin kronik depresyon hastalarının beyinlerindeki etkilerine bir pencere açmış olduk.
Psikedelikle ilgili yapılan çeşitli beyin görüntüleme çalışmalarından öğrendiklerimize dayanarak -insanların kendi tecrübeleri hakkında ne söylediklerini de göz önüne alarak- psikedeliklerin gerçekten beyinde depresyonla ilişkili yapıları sıfırlayabileceği sonucuna ulaşabiliriz.
Ekip, psilosibinin antidepresanlar üzerindeki etkisini test etmek için bir karşılaştırma çalışması planlıyor. Çalışmalar seneye başlayacak.
7 yıldır depresyondayım, hayattan hiçbir şekilde zevk alamıyorum.Hiçbir şey yapasım yok.
Beynimi sıfırlayamıyorum ama sanırım bazı hatıralarımı silebiliyorum. Yaşadığım üç/dört kötü olayı kendi bulduğum yöntemle silmeyi denedim. Ve şuan neyi sildiğimi hatırlamıyorum.
ilaca karşıyım, depresyondaysan o senin parçan, seni depresyona sokan şeyi bul, depresyon diyince hastalık gibi, yerine üzgün veya baskılanmış olma kelimesini koy, kendi yolunu bul, bulamazsan da çabala. delirmediğin sürece ilaca gerek yok. beyin o kadar gizemli ki onu tamamen çözüp ilaç verseler kabul ederim ama şuan bilim olarak çok başındayız bu yolun, deneme yanılma da o yolun parçası, ben anlamıyorum üzgün olmak da kişinin bir parçası olmalı ve daha güçlü yapar nasıl beyninize yediriyosunuz ilaç. hiç karşı çıkmayın, gerekli durumlar var, ama herkes iş yapmayı sever, psikiyatristler de ilaç yazmayı halt sanıyor, kendini önemli zannediyor, buna da okay, insanız sonuçta salak olabiliriz de siz nasıl gidip kabul ediyosunuz, hele ki ergen çocuklarınız için falan, travma veya tölera edilemeyecek sebebi çözülemeyecek şekilde olmadıkça ilaç olmamalı