Depresyon ve Anksiyete Sıkıntısı Yaşayanların Deneyimleriyle 19 Yaratıcı ve Rahatlatıcı Baş Etme Yöntemi

1. "Vücudumla ilgilenmek bana kendimi iyi hissettiriyor. Yorucu olsa bile ruhsal olarak kendimi daha mutlu hissetmemi sağlıyor."

2. "Aşırı bunalmış ve depresyonda hissettiğim zaman yazarak her şeyi daha açık bir şekilde görmenizi sağlar. Kendinizi daha iyi hissettiğiniz zaman geri dönüp bakabilmek çok iyi geliyor."

3. "Kaygılandığım zaman kollarımı, bacaklarımı ve ellerimi boyuyorum. Ortalık batsa da gerçekten işe yarıyor."

4. "Genellikle çok fazla televizyon izliyorum ama inanılmaz derecede depresif olduğum zamanlarda Netflix'teki eğlenceli programları izlemek moralimi düzeltiyor."

5. "Kaygılandığım zaman çok fazla çizim yapıyorum. Şu an bir çizim hesabı açabilecek kadar fazla çizimim var."

6. "Depresyon ve anksiyete sorunu yaşıyorum. Böyle zamanlarda plan, program yapmak ve bir şeyleri organize etmek hayatım üzerinde daha fazla kontrol sahibiymişim gibi hissettiriyor."

7. "Depresyonda olduğum zamanlarda sürekli uyguladığım sabah rutinim: Hem sağlıklı hem de lezzetli bir kahvaltı planı yapmak, yazı yazmak ve sadece kısa bir yürüyüş de olsa spor yapmak."

8. "Panik bozukluk sorunu yaşıyorum ve böyle zamanlarda sevdiğim bir şarkıyı dinlemek ve derin nefes almak beni sakinleştiriyor."

9. "Depresyonda olduğum zamanlarda internet üzerinden yabancılarla rol yapma oyunu oynuyorum. Beni tamamen başka bir dünyaya götürüyor ve orada istediğim kişi veya istediğim şey olabiliyorum."

10. "Sıkı ve uzun saatler çalışmak, depresyon zamanlarında bana yardımcı oluyor. Bir şeyler üretmek ve birilerine yardımcı olmak hayatıma anlam katıyor."

11. "Yavaşça sayı saymak ve rakamları detaylı bir şekilde zihnimde canlandırmak anksiyete ile baş etmemi sağlıyor. Ayrıca yazı tipi de dahil her şeyi seçiyorum."

12. "Kaygılanmaya başladığım zaman nefesimi tutuyorum, 10'a kadar sayıyorum ve sonra nefesimi veriyorum. Bu şekilde rahatlayabiliyorum."

13. "Anksiyete ile baş etme teknikleri: Beni sıkan konuları yazmak ve sonra hepsini yırtmak, göndermeyeceğim mektuplar yazmak, sık sık yazmak!"

14. "Yetişkinler için olan boyama kitaplarını boyamak konsantre olmamı sağlıyor. Böylece anksiyete ve depresyonla baş edebiliyorum. Ayrıca su sesi dinlemek ve düzenli olarak terapistim ile görüşmek de yardımcı oluyor."

15. "Depresyon ve anksiyete ile mücadele ettiğim zamanlarda şarkı söylemek bana kendimi iyi hissettiriyor. Duygularımla başa çıkabiliyorum, sosyalleşebiliyorum ve salgılanan endorfin bana iyi geliyor."

16. "Anksiyete ve depresyon sıkıntısı yaşadığım zamanlarda YouTube'dan kadınlar için ASMR videolarını izliyorum. Çoğu insan bundan hoşlanmasa da beni sakinleştiriyor."

17. "Anksiyete ile başa çıkmanın en iyi yolları: Görebileceğin 5 şeyi, dokunabileceğin 4 şeyi, duyabileceğin 3 şeyi, koklayabileceğin 2 şeyi ve tadabileceğin bir şeyi listele."

18. "Kaygılanmaya başladığım zaman bileğimdeki lastikler ve saç tokalarıyla uğraşıyorum. İş arkadaşlarımın bana bakıp güldüklerinden eminim ama bunlar beni rahatlatıyor."

19. "Üzgün veya kaygılı olduğum zaman beni en çok rahatlatan şey ağlamak. Bir tek ben böyle değilimdir herhalde!"

Popüler İçerikler

59 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Kerem Aktürkoğlu Benfica Tarihine Geçti
Osman Gökçek’in Cumhuriyet Resepsiyonunda Giydiği Fiyatıyla Dudak Uçuklatan Ayakkabıları Gündem Oldu
Kilosu 4 Bin Liraya Dayandı: Dubai Çikolatası Yerine Bezelye Yiyor Olabilirsiniz!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
22.09.2019

mesela müzik çok rahatlatıyor içinde kendini bulduğun zaman

22.09.2019

16? Asmr nedir?

23.09.2019

İnsanlar yazıp yazıp nasıl rahatlıyor anlamıyorum, ben bir insanın sigarayı alkolü bırakması gibi bıraktım yazı çizi işini. Yıllar sonra bir de baktım ki yazdıklarım -ki bunlar çoğunlukla güzel şeyler olmuyor- somut bir şekilde bir dolapta öylece beni bekliyor; bütün kötü anılar, kötü hisler, kırıklıklar, hüzünler kayıt altına alınmış. Bir çoğunu çoktan unutmuşum ne güzel, ama ben burdayım dercesine bakıyor bana. Olayları, kaygıları, insanları ve hissettirdiklerini unutmaya çalışmak daha iyi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ