Depresyon Geçiren Kişilerin Sıklıkla Maruz Kaldığı Ancak Kimseye Anlatamadığı Travmatik Olaylar!

Depresyon geçirmek günümüzde birçok insanın mustarip olduğu bir ruhsal sağlık problemidir. Depresyonu bir şeye üzülmek ya da hassaslaşmak olarak tanımlamak yanlış olur. Depresyon sanılanın aksine bir tür üzüntü yaşamaktan ötedir, kişinin zihnine ve duygularına hakim olamadığı, sebebini kendisinin çözebilecek durumda olmadığı bir karamsarlık ya da mutsuzluk hissi verir. Bu his bazen çok uzun süre devam edebilir ve kişinin depresyon geçirirken yardım alması gereklidir. 

Ruhsal duygu durum bozuklukları arasında hafife alınmaması gereken bu süreç bazen kişileri sosyal ilişkilerinde anlam veremedikleri durumlara düşürebiliyor. Geçtiğimiz günlerde Twitter’da depresyon geçirmiş bir kişinin gündeme getirdiği olayın ardından birçok kişi depresyon dönemindeki deneyimlerini aktardı. Biz de sizlerle bunları paylaşacağız!

@70SW0LFSTAR adlı kullanıcı yaptığı paylaşımda majör depresyon geçirdiği süreçte telefon mesajlarına yanıt vermekte zorlandığını aktarmaktaydı.

Depresyon geçirenler sık sık yataktan çıkmak istemediğini ve uyumak istediğini ifade ederler. Hatta bu kişiler gün içerisinde uzun süre uyuyabilirler, uyanmak ve hayata karışmak konusunda zorluk yaşarlar.

Bu nedenle depresyon sırasında gündelik işlerini dahi yerine getirmek konusunda üşenen bir ruh hali, çalan telefona ya da gelen mesajlara yanıt vermekte elbette zorlanabilir! Tüm bunlar depresyon yaşayan bir kişi için kaygı uyandıracaktır.

Twitter paylaşımında bunu kimseye bir türlü anlatamadığını ve arkadaşlarının ona küstüğünü söyleyen kullanıcı aynı zamanda uzun bir mesajlaşmanın da depresyon sürecinde çok zor bir eylem olduğunu belirttiği görülüyor.

“Bu yüzden mesajlara geç yanıt verebiliyorum ya da zaman geçtikten sonra yazıyorum ki konu uzamasın” diyen kullanıcı uzun süreli mesajlaşmak zaten yorucu ama bir başkasına karşıda ilgi duymuyorum, diyor.

Depresyon yaşayan kişilerde görülen en önemli hislerden bir tanesi de ilgi ve merak kaybıdır.

Kişi çevresinde olup bitenlere karşı ilgisini yitirir. Günlük haberlerden ya da durumlardan haberdar olmak istemez. Bu onun bencil olduğunu göstermez ya da çevresi tarafından dışlanması gereken bir özellik değildir. Kendi dünyasında hissettiklerine karşı öyle duyarlıdır ki etrafta olup biten ona bu derece şiddetli bir şekilde sirayet etmez!

Tüm bunları elinde olmadan yapan depresyondaki kişinin etrafından sevdikleri azalabiliyor. Farkında olmadan onları yalnızlaştırıyor ve suçluyor olabiliriz!

Depresyon geçiren bir kişi tüm bunların elinde olmadan gerçekleştiğinin farkında ancak karşı tarafa bunu anlatmak oldukça zor olabiliyor. Kişi bunu kendine özel yapılmış bir kayıtsızlık olarak algılıyor ve aralarında küslük veya kavgalar bile yaşanabiliyor.

Depresyon geçiren bir insan muhtemelen ruhuna ağır gelen bir hüzün ya da karamsarlık hissi içerisindedir. Bu nedenle topluma hızla karışamaz, gülümsemek ya da eğlenmek onlar için çok zordur. Dışarıya devamlı somurtan birisi gibi görünebilir.

Depresyonla birebir ilişkili olan bu durum hakkında kimse konuşmaz. Depresyonun bilinmeyen ya da hoş karşılanmayan durumlarından bir tanesi bu olabilir. Bu durumu yaşayan kişiler arkadaşlarının onlara küsüp trip attıklarını ya da onlarla eskisi gibi samimi olmadıkları konusunda şikayetçi olduklarını aktarıyor.

Tweet’in altına gelen depresyon geçiren insanların yaptıkları yorumlar da oldukça ilgi çekici:

Depresyonu ve hislerinizi kesinlikle paylaşmanız gerektiğini tavsiye edenler...

Mesaj yazmak gibi, en ufak işin bile gözünde büyüdüğünü ifade edenler...

Benzer şeyleri birebir yaşadığını ve bunun çok yıpratıcı olduğunu anlatanlar...

Durumu anlatamadığı için yalan söylemek zorunda kaldığını söyleyenler...

Depresyon sırasında gerçekten hiçbir şey yapmaya isteği olmadığını anlatmaya çalışanlar...

Oysa depresyon geçiren kişi o sırada bir arkadaşının ya da diğer bir kişinin duygularına karşılık verebilecek temiz bir zihne sahip değildir.

Dolayısıyla karşınızda mutsuz ya da depresyonda olan bir arkadaşınız varsa beklentiye girmek yerine stabil kalmayı deneyebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

İnsanların Sormasını İsteyeceğiniz Sorular
Bir Narsistin İtirafları: Kendini Aşırı Beğenme Durumu Narsizm Nedir ve Narsist Olduğumuzu Nasıl Anlarız?
Bir İçine Kapanık Bir Dışa Dönük Olan İnsanları Anlamanıza Yardımcı Olacak Davranış Rehberi!
Çocuğunuzla Aranızdaki İlişki, İlerde İntihar Etme Olasılığını Ekiliyor

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'dan Duygulandıran 29 Ekim Skeci Geldi
Enteresan Çıkışları ve Görgüsüz Paylaşımlarıyla Meşhur Murat Övüç'ten Kadınları Hedef Alan Hadsiz Yorum
CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal Canlı Yayında Atatürk İlkelerini Sayamadı
YORUMLAR
06.09.2022

Bunu elhamdülillah benim gibi müslüman olanlara Kur'an'ın şifa olduğuna inananlara yazıyorum. Amacım tartışmak değil. O yüzden kendisini ilgilendirmeyenler mesaj yazmasın. Bu tür rahatsızlıklarda tıbbi tedavi düzenli spor beslenmenin düzenlenmesinin yanında mutlaka kuran ve zikre de ağırlık vermek gerekiyor. Çünkü bu hastalıkların manevi yönüde var. Fakat insanlar bilmeden kuran ve sünnete uymayan sözde hoca sandıkları kimselere gidiyor. Oysa kuran şifadır. Ve genelde bu rahatsızlıkların sebebi hased ve nazar oluyor. youtubede bir çok rukye var. Devamı yorum kısmında

06.09.2022

Hased ve nazar rukyesi diye aratın hızı anlam bozulmayacak şekilde 1.5 yapın bazen 1.75 de yapılabiliyor. Günlük bir tane uzandığınız yerde edeble şifayı Allah'tan bekleyerek hased ve nazar rukyesi dinleyin. Nazarw uğrayan ağzı ayrılırcasına çokca gözünden yaşlar gelerek esneyerek hasede uğrayanlarda çokca geğirerek bunları atıyor. Bunlar tecrübe edilmiş şeyler. Ve çok rahat ediyorlar bunu ihmal etmeyin. İkincisi de çokca yunus aleyhhiselamın tesbihini zikredin estağfirullah ve kelimei tevhid zikri yapın. Allah şifa versin

06.09.2022

bir de bunların kronik olduğunu düşünün. ben senelerdir aynı döngünün içindeyim

06.09.2022

şu an depresyonda olduğumu öğrendim :/

TÜM YORUMLARI OKU (12)