Depremzedeye Kiralık Ev İşkencesi: ‘2-3 Ay Sonra Kaçıp Gidersiniz’

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler, 10 ilde etkili olurken bölgeden milyonlarca vatandaş başka şehirlere göç etmek zorunda kaldı. En çok göç alan illerinde başında ise Ankara geliyor. Kente gelen depremzedeler ise kiralık ev bulmakta zorlanıyor.

Show TV Ana Haber’de yer alan bilgilere göre, depreme Hatay’da yakalanan Duman ailesi, deprem sonrasında yeni bir hayat için Ankara’ya göç edenlerden.

İki çocuklarıyla birlikte Ankara’da başlarını sokacak ev arayan depremzede aile, ev sahiplerinin vicdansızlığı ile karşı karşıya kaldı.

“Bizim Hatay’da evimiz vardı, iş yerimiz vardı, her şeyimiz vardı. Biz 30 saniyede tüm her şeyimizi kaybettik.”

“Ankara’ya kendimize yeni bir hayat kurmak için geldik ve ev arıyoruz. Kimisi zaten depremzedeyiz deyince direkt telefonu kapatıyor.”

“Ev sahipleri bize ‘siz depremzedesiniz. Bu kiraları ödeyemez ve 2-3 ay sonra kaçar gidersiniz’ diyor.”

“Biz yaşamak istiyoruz, hayatta kalmak istiyoruz. Zaten psikolojimiz hiç iyi değil. Merhamet yok, acıma yok. Bu konuya bir el atsalar çok iyi olacak.”

Depremzede ailenin açıklamaları

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Deprem Sonrası Kira Artışlarına Hapis Cezası Çözüm Olur mu?
Depremden Sonra Artan Kira Fiyatları Üzerine Depremzedeler ve Yakınları Sosyal Medyadan İsyan Etti!

Popüler İçerikler

“FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen Kaçırıldı” İddiasının Detaylarını Hande Fırat Açıkladı
Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'den Kazanacağı Para Belli Oldu
Regl Olduğu İçin Pantolonunu Değiştiren Kadın Polise Ceza Verildi, Ceza Yargıdan Döndü
YORUMLAR
01.03.2023

Ahlaksizlik diyorum... Bundan once bir kac yorumda da bundan bahsettim... "Turkler misafirpervermis. Komsusu ac yatarken kendi tok uyumazmis...". Bunlar varsa bile azaldi veya duyurulmuyor. Ahlakli insan yetistirmek gerek. Her zaman lazim...

01.03.2023

Ben hep diyorum AKIL VE AHLAK YOKSUNU İNSANLARA DÜNYANIN EN İYİ EĞİTİMİ DE VERİLSE ADAM OLMAZ.!!

01.03.2023

yazıklar olsun.!

01.03.2023

Bu konuda maalesef Mersin birinci sırada. Çoğu kiralık ev satılığa döndü. Geçen ay kiralar 4000'den başlardı, şimdi 6000'den aşağı kira yok. Babaannemin karşı komşusu en az 40-35 senelik binadaki dairesini depremden önce 4500'e veriyordu, deprem sonrası 7500 yaptı. Dün babaannem anlattı, şimdi ise 10.000 yapmış kirayı. Depozito ile beraber ilk giriş 20.000 lira. Bu cidden vicdansızlık. Bu insanlar deprem mağduru sonuçta. Deprem mağduru olmasalar bile 8500 asgari ücretli biri o kirayı nasıl versin? Taş mı kemirsin bu insanlar? Ne yazık ki biz bize yetemiyoruz Türkiyem.

01.03.2023

Derler ya Türk milleti için hani - sinekten bile yağ çıkartır- diye. Aynen öyle kardeşim. Vicdan sahibi de olmayınca düştüğün yerden vururlar adamı. Rabbim ayaklarına dolandırsın böyle yaratıkların..

TÜM YORUMLARI OKU (15)