Depremzedeleri Anmak İçin Hırvatistan'da "Kırık Tabaklar" ile Yemek Masası Hazırlayan Şef Tepki Çekti!

Geçtiğimiz yıl Devlet Nişanı alan aşçı Yunus Emre Akkor, Hırvatistan'da Zagreb Büyükelçisinin de bulunduğu bir protokol masasında yemeklerin fotoğraflarını paylaşarak 'Deprem felaketi sebebiyle içimizin burukluğunu yansıtabilmek için kırık tabaklar kullandık' dedi. Twitter'da tepki çeken paylaşıma gelen yorumlar için buyurun... 👇

2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde gastronomi dalında Devlet Nişanı alan, Osmanlı ve Ortadoğu mutfakları üzerinde uzmanlaşan Yunus Emre Akkor'un yeni bir paylaşımı gündem oldu.

Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran'ın da bulunduğu protokol yemeği masasını paylaşarak "Deprem felaketi sebebiyle içimizin burukluğunu yansıtmak için kırık tabaklar kullanıyoruz" diyen şefe Twitter kullanıcıları tepki gösterdi.

Bahsi geçen protokol yemeği ve birkaç "kırık" tabak şu şekildeydi;

Paylaşımın ardından onlarca vatandaş şefi eleştirdi.

Tepki gösteren insanların arasında, sevdiklerini kaybeden depremzedeler de vardı.

Barış Atay da bu isimlerden birisi oldu.

Yorumsuz...

Siz nasıl buldunuz bu paylaşımı?

Buyurun yorumlara...

İlgili içerikler;

Vedat Milor'un Paylaşımları Nedeniyle Kendisini Eleştiren Kullanıcıya Verdiği Yanıta Bakmalısınız!
İçinde Sosis Olup Olmadığı Tartışılan Geleneksel Sokak Lezzeti Patsonun Hikâyesi
Bir Topu Yaklaşık 132.000 TL Olan ve Guinness Dünya Rekorunu Kıran Dünyanın En Pahalı Dondurması

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
24.05.2023

Yahu arkadaşlar, ben mi yanlış anlıyorum. Adam gastronomist, politikacı değil. Politikacı olsa, hükümette görevi olsa göstermelik iş yapmış görevini yapmazken diyip sinirlenin. Buna rağmen adam gidio yemek hazırlamış haftalarca deprem bölgesinde. Umursamayan biri değil. Politikacılara yemek hazırlarken böyle bir gönderme yapmış adam. Bence hoş da bir sanatsal çalışma olmuş, rahatsız olduğunuz görüntü, bir yanda kırık tabaklar bir yanda ziyafet zenginlik, depremzedeler ve hükümet arasındaki uçurumu güzelce ortaya koymuş, aldığı tepki de başarısını gösteriyor. Bence bakanlar da önlerine gelen bu tabaklara şaşırmış belki gündemlerinden düşen deprem akıllarına gelmiş yedikleri boğazlarına dizilmiştir? Ya da aslında belki adamın amacı oydu, ulaştı ulaşamadı bilinmez. Müzisyen olsa vur patlasın çal oynasın depremzedeler orada acı çekerken mi diyecektiniz, ressam olsa depremi konu etse sen boyalarınla oyna orda depremzedeler susuz mu diyecektiniz. Ne tahammülsüz ülke olduk.

Genel olarak depremzede kardeşlerimizin tepki verdiğini düşünürsek onca acıyla sizin baktığınız açıdan bakamamışlar demek ki amacı aradaki farkı göstermek midir değil midir bilemem kimsenin kalbini okuyamam ama depremzedeler rahatsız olmuş böyle büyük afetlerden sonra insanların psikolojik durumlanı iyi analiz etmek gerekiyor yani depremi anmış ama bundan afetin madurları rahatsız olmuş hatta yaptığına sinirlenmiş bu açıdan da bakmak lazım

23.05.2023

Kıvrak bir zeka ve duyarlılık ürünü bir fikir.

23.05.2023

Yanlış hatırlamıyosam bu adam Meriç Keskin'le beraber afet bölgesine ilk gidenlerden 2-3 hafta boyunca ekibiyle yemek yapıp dağıttılar diye hatırlıyorum, yanlışam düzeltin. Hakikaten olmamış bu ya kırık tabak falan ne alaka ne gerek var? Hiç anmasan daha iyi.

24.05.2023

Evet doğru Meriç'le beraberlerdi afet bölgesinde

TÜM YORUMLARI OKU (21)