Depremzedelere Gönderilen Yardım Malzemelerinin İçinden Çıkan Kına Seti Pes Artık Dedirtti

Halk 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken afet bölgesine yardım malzemesi göndermek için seferber olmuş durumda. Kurumlar ve kuruluşlar acil ihtiyaç maddelerinin listelerini verirken yardımları düzenleyen ekipler de her felakette olduğu gibi ihtiyaç dışı hatta mağdur insanlara hakaret anlamına gelecek ürünleri utanç içinde paylaşıyor. En son çıkan örnek ise İstanbul Gönüllüleri isimli STK'ya gönderilen kına seti oldu.

Gelen ürünler şöyle 👇

👇

İstanbul Gönüllüleri ise şu notu bırakarak bir çağrıda bulundu.

Tabii ikinci el eşyaların gönderilmemesi konusunda tepkiler vardı ancak bazı kişilerin çöplerini göndermesi bunun yanlış bir uygulama olmadığını gösteriyor.

Gelen tepkiler şöyle 👇

Tabii Maraş Depremi ilk değil.

Neden ikinci el eşyaların gönderilmediği tartışması ise bu paylaşımın altında da devam etti.

👇

👇

Deprem Bölgelerinde Yardım Olarak İkinci El Kıyafet ve Eşya Kabul Edilmemesinin Nedeni Ne?
Tüm Detaylarla Kahramanmaraş Depremin İkinci Gününde Neler Yaşandı?
Propagandanın Zamanı mı? Malatya Belediye Başkanı'nın TikTok Videolarını Andıran Editi Tepki Çekti!

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
YORUMLAR
07.02.2023

Allah sizleri bildiği gibi yapsın inşallah, sizlerin alçaklığı yüzünden bizlerin yapmak istedikleri yardımlar da ikinci el yasak diye engele takılıyor. Dilerim Allah’tan insanların acısıyla dalga geçen herkes aynı acıları çeker.

07.02.2023

Bu alçaklığı Van depreminde görmüştüm, mini etek, bikini vs gönderilmişti. İşte zihniyet hiç değişmiyor. Bunları unutmayın.

07.02.2023

Konuştuğum insanlar çıplak ayakla hipotermiden ölmemek için poşete gazeteye sarılan insanlar olduğunu söylüyor, ne büyük bir yetersizlik ve çaresizlik içinde olduğumuzun bence herkes farkında. Lakin bu sene dirençli uyuz var, kullanılmış kıyafetlerin birinden uyuz bulaşırsa deprem kadar büyük bir felaket başlar. Gereksiz malzeme ve kirli kıyafet göndermenin de zaten bir mantığı yok aşağılayıcı bir durum. Her felaket sonrası aşağılık yüzdemizin ne kadar yüksek olduğunu görüyoruz. Depremzedelerle alay edenler, battaniye gibi ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarını yükselten fırsatçılar, kirli kıyafetini, topuklu düğün ayakkabısını, makyaj malzemesini gönderenler.

TÜM YORUMLARI OKU (15)