Depremzede: 'Müteahhit, Deprem Dayanıklılık Belgesi Göstermişti, Kim Verdi Bu Belgeyi Sana, Nasıl Aldın?'

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle büyük bir yıkım yaşanan Gaziantep Nurdağı'nda yaşayan bir depremzede, oturduğu binanın 20 saniyede çöktüğünü belirterek, 5 yıl önce evi satın almadan önce müteahhidin kendisine 'Depreme dayanıklılık belgesi' gösterdiğini belirtti.

O vatandaş enkaz altından kendi imkanlarıyla ıkarken yaptığı röportajda da "Buranın deprem bölgesi olduğunu biliyorum. Müteahhidi aradım, elinde depreme dayanıklılık belgesi vardı. Güvendim, aldım. Kim verdi bu belgeyi sana, nasıl aldın?" diye sordu.

İşte o anlar: 👇

Popüler İçerikler

Furkan Bölükbaşı'nın Hamas Lideri ve Atatürk'ü Karşılaştırdığı Paylaşıma Alperen Duymaz'dan Sert Tepki
Acun Ilıcalı'dan Ses Getirecek Proje: Fenerbahçe, Rihanna ve ASAP Rocky ile İş Birliği Yapmaya Hazırlanıyor!
MAM 6284 Özel Bölüm'de Söz Alan Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Oğuzhan Uğur'dan Ders Niteliğinde Cevap!
YORUMLAR
20.02.2023

YouTubeda Türkiye depremi ile ilgili videolarda yabancılar orada building code yani bina yönetmeliği yok galiba diyorlar. Nereden bilsinler burada tek yönetmelik daha fazla paradır ve para vererek her işinizi görürsünüz, insan canının değeri yoktur.

20.02.2023

keşke yardım sever olacağımıza zeki olsaydık

20.02.2023

depreme dayanıklılık çok muğlak bir kavram. 9,3 olur misalen bir tane bina kalmaz. bence belgelerde ya da tabelalarda bu da yazmalı

20.02.2023

Depreme dayanıklıdan kasıt deprem yönetmeliğine uygun depreme dayanıklı malzemeden yapılmıştır demek. Binanın test edilip eğer bina bu şartlara uygun olmadan belge verildiği ortaya çıkarsa belgeyi veren de alan da bir daha gün yüzü görmemeli içeride çürüyüp ölmeli.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ