"Depremin Merkezi Sürpriz"

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Şerif Barış, Haberturk TV’de Düzce Gölyaka'da meydana gelen depremin merkez üssünü sürpriz diye nitelendirdi.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Şerif Barış, şunları söyledi:

Düzce Gölyaka olması benim için sürpriz. Çünkü daha önceki depremler buradaki gerilimi azaltmıştı. Düzce depreminde büyük bir parça kırılmıştı. Yer olarak Gölyaka’da deprem sürpriz bir deprem.

Bu depremin başka bir depremi tetiklemesi mümkün değil. Deprem tetiklemesi yanlış anlatılan bir konu. Düzce ve Gölyaka’daki deprem Marmara’yı tetiklemez. Herkes rahatlıkla uyuyabilir.

Depreme karşı alınacak en önemli şey gerekli önlemler almak. Bana 5.9’luk depremi nerede beklemezsiniz derseniz orasını derdim. ‘Neden?’ orası iki depremle kırılmış bir yerdi.

Hendek olsaydı ortada bir fay vardı. Kırılmamıştı.

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
23.11.2022

Bunların mesai başladı . Elli tane kafadan ses çıkar şimdi herkes bişey söyler

23.11.2022

Aynen valla.. Öncesinde birsey demezler uyarı VS tespit sıfır.. Okadar alete teknolojiye ragmen.. ama tam deprem olur, kanal kanal gezip bilmiş bilmiş konuşuyorlar 😏😏😏😏

23.11.2022

Şimdi diyosun ki "gölkaya depremi marmarayı etkilemez, rahat uyuyun." Ama gel gör ki senin olmaz dediğin yerde de deprem oldu. Sana inanalım mı inanmayalım mı? Marmara etkilenir mi etkikenmez mi?

23.11.2022

Hemen saldırmayın bilim insanına. Napsın, konuşmak istemiyorum mu desin? Ama şimdi konu Düzce'den kayar ve İstanbul depremine döner. Haftalarca sürer. Canım ülkem, yine hem doğal afet hem terörle sınanıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ