Depremin Ardından HAARP Komplocuları Yine Sahnede: Peki HAARP Deprem Yaratır mı?

Ülkemiz tarihinde yaşadığı en büyük felaketlerden biriyle mücadele etmeye çalışırken komplo teorisyenleri yine sahnede. Bilgi kirliliğinin önüne geçilemeyen bu olağanüstü durumda özellikle HAARP ile depremin yapay bir yolla üretildiği teorileri de havada uçuşuyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.4 büyüklüğündeki deprem için tüm ülke teyakkuzda.

İlk 24 Saatte Neler Yaşandı? Tüm Detayları ile Kahramanmaraş Depremi

Ülkemiz yaşadığı en büyük deprem felaketlerinden biriyle başa çıkmaya çalışırken komplo teorisyenleri de yine meydana çıktı.

Deprem Uzmanı 'Bu Bölgede Aktif Fay Yok' Dedi, Komplo Teorileri Havada Uçuştu: 'ABD Savaş Gemisi Boğaz'da...'

Kendini "komplo teorisyeni" olarak tanımlayan bir hesap HAARP imasında bulundu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Depremi İstanbul'a demir atmış ABD gemisine bağlayanlar, hatta elçiliklerin kapatılmasının dahi bu sebeple olduğunu söyleyenler de oldu.

👇

Üstelik depremin HAARP kaynaklı olduğuna inananların sayısı hiç de az değil.

"Gözdağı vermek için" depremin yaratıldığı dahi söylendi.

HAARP ile ilgili bu komplo teorileri hemen her sosyal medya platformunda kendine yer buluyor.

Hatta bu komplo teorisyenleri tarafından hakkında bol bol komplo teorisi yapılan The Simpson'ta dahi Kahramanmaraş depremine atıfta bulunulduğundan bahsediliyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu teorilere elbette tepkiler de gecikmezken...

👇

HAARP nedir ve HAARP silahına dair iddialara bir bakalım.

HAARP'in ortaya çıkışı konusundaki iddialara Nikola Tesla'ya kadar dayanıyor. Komplo teorisyenlerine göre bu kötücül icadın mucidi Tesla. Bu komplo teorisyenlerine göre HAARP bugün konuştuğumuz gibi depremler üretmekten tutun hava durumu değiştirmeye, hatta insan ve hayvanların beyinlerini kontrol etmeye dair pek çok şey yapabiliyor.

HAARP aslında ne?

Tam açılımı ile High Frequency Active Auroral Research Program, Türkçesi ile Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı esasen atmosferin iyonosfer tabakasını araştırmak için geliştirilmiş bir sistem.

Peki HAARP nasıl çalışıyor?

Yüksek frekanstaki enerji dalgalarını iyonosfere gönderen HAARP sistemi buradan bilgi topluyor, sistem sayesinde iyonosfer üzerinde deneyler ve ölçümler yapılıyor. İddiaların kaynağı ise HAARP sayesinde iyonosfer üzerinde bazı etkiler yaratılabilmesi. Bilimsel araştırmalar için iyonosfer üzerinde yaratılan ufak değişiklikler sebebiyle komplo teorisyenleri HAARP'in bu tarz felaketler yaratmakta da kullanıldığını söylüyorlar.

Peki HAARP depremi tetikler mi?

Sorunun cevabı net bir biçimde hayır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi HAARP teknolojisi iyonosfere çeşitli dalgalar yollayabiliyor. Fakat depremler bilindiği üzere tektonik plakaların hareketleri sonucunda oluşuyor. Bahsettiğimiz tektonik plakaların boyutları ise en ufak tabiriyle devasa. Kısacası iyonosfere çeşitli dalgalar yollayarak yeraltındaki bu devasa plakaları harekete geçirmenin bir yolu ve ihtimali yok.

Bu noktada bilgi kirliliğinin ve komplo teorilerinden mümkün olduğunca korunmak ise çok önemli.

Ülkemizde 10 İli Vuran Deprem Dünya Basınında Nasıl Yer Buldu?
Güvenliği Sağlamak İçin Türk Askeri Deprem Bölgelerine Sevk Ediliyor!
Üst Üste Yaşanan Büyük Depremlerin Ardından Göçük Altında Kalan İnsanların Yüreğimizi Dağlayan Görüntüleri

Popüler İçerikler

Milyonlarca Çalışan İçin Pazarlık Masasına Gelecek Asgari Ücrette "İlk Rakam 24 Bin 58 TL Olacak" İddiası
Mazhar Alanson'un Vefat Eden Kızı Eda Alanson ile Birlikte Bir Filmde Rol Aldığı Ortaya Çıktı
Kadir Ezildi'nin Nişanlısı Gamze Türkmen'in Türbansız Halini İfşa Eden Söylemezsem Olmaz Ekibi Çok Kızdırdı
YORUMLAR
06.02.2023

uzmanlar saatlerdir Tv'de orada deprem bekliyorduk hatta sırada Bingöl var diye bilgi belgeyle konuşuyor. canı sıkılan komplo teorisyenleri de kendilerine eğlence arıyor.

06.02.2023

Komplo teorisi, hiçbir kanıt yok. Evet, inanmamak lazım. Evet, binalarımızı daha sağlam inşa etmeliyiz ve elbette oralarda deprem bekleniyordu. Bütün bunlara eyvallah. Peki, deprem olasılığı olan yerde depremi tetikleyebilen bir sistem gerçekten varsa? Komplo Teorisi filmi 97 yapımı ve orada Türkiye'de bir deprem tetiklenecek, ABD başkanı da orada ölecek deniyordu. 2 yıl sonra deprem oldu. ABD başkanı taziyeye geldi sonra. Bu büyük tesadüf elbette beraberinde şüphe de getiriyor. Ve son olarak, ABD'de büyük deprem olmuyor yıllardır. Japonya'da, Tibet'te, Türkiye'de, İran'da oluyor ama deprem bölgesi ABD ve Yunanistan'da mesela olmuyor.

09.02.2023

Okumayacağım bile bu saçmalıkları... Sıçayım sizin komplo teorilerinize! Bunun bir komplo olduğunu iddia etmek LİYAKATSİZ, VATAN HAİNİ HÜKÜMETİN BU MİLLETE YAPTIKLARINI HAFİF GÖSTERMEKTİR, SORUMLULUĞU ÜSTLERİNDEN ALMAKTIR.

09.02.2023

Beş buçuk milyon ton TNT'nin veya 500 tane Hiroşima atom bombasının aynı anda patlatılmasıyla ortaya çıkacak enerjiye eşdeğer enerji ortaya çıkaran şiddette depremi tek bir frekans yayan gemi tetikleyecek ha?!? Hadi ordan!!! Beynimiz düzüldü zaten kaç gündür, bir de siz fındık beyinlilerle uğraşıyoruz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ