Depremde Vatandaşlara Mezar Olmuştu: Müteahhit Sadece 12 Bin TL Ceza Almış

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrasında Hatay Antakya’da bulunan Kule Apartmanı çökmüş ve onlarca vatandaşımıza mezar olmuştu. Gözaltına alınan binanın müteahhidi Ömer Cihan’ın, projeye aykırı yapım nedeniyle sadece 12 bin TL para cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen illerinde başında Hatay geliyor. Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentte 20 bin üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Kule Apartmanı da depremde çökmüş ve onlarca kişiye mezar olmuştu. Binanın müteahhidi Ömer Cihan, depremzede gibi sığındığı Antalya’daki otelde gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

2018 yılında yapılan incelemede, bilirkişi Kule Apartmanı’nda projeye aykırı faaliyetleri tespit etti.

Raporda, ruhsat projesine aykırı olarak bodrum katlarda çıkma yapıldığı, mevcut binada proje ve eklerine aykırılık olduğu belirtilirken, “Yapılan incelemeler sonucunda dava konusu binada çatı katlarındaki aykırılıklar için yapı kayıt belgesi alındığı fakat kot farkı için herhangi bir belge bulunmadığı bu aykırılığın giderilmesi için imar barışına veya ilgili belediyeye müracaat edilmesi gerekmektedir, mevcut durumda binada imara uygunsuzluk bulunduğu tarafımca tespit edilmiştir” denildi.

Kaçak inşaat nedeniyle açılan davada ise Hatay 4. Asliye Ceza Mahkemesi, sanık Ömer Cihan’ı imar kirliliği suçlamasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırıp, indirim uygulamış. 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına kara verilen Cihan’ın cezası bir günü 40 TL’den hesaplanmak üzere 12 bin lira adli para cezasına çevrilmiş.

Ayrıca yine aynı müteahhidin yaptığı ve depremde ağır hasarlı duruma gelen Ferah Apartmanı’nın yapımında da projeye uygun olan yapılaşma tespit edildi.

Bu haber de ilginizi çekebilir 👇

Tutuklu Müteahhit Ömer Cihan'ın İfadesi Ortaya Çıktı: "Depremden Sonra Yaptığım Binaları Tek Tek Dolaştım"

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
21.02.2023

Her zaman ki gibi en büyük cezayı alanlar enkaz altında kalanlar oldu..

21.02.2023

Ne olacak ya bir cumartesi gecesi eğlenmeye çıkmaz tamamdır işte müteahhit bey…

Pasif Kullanıcı
21.02.2023

Zaten göstermelik cezalar verileceği belliydi çünkü kağıt üzerinde eksiği yok olanlarida böyle basit para cezasıyla kurtulacak asıl suçlular bellide neyse....

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ