Depremde Kaybettiği Ailesiyle Son Akşamını Anlatan Buse'nin Sözleri Karşısında İçiniz Parçalanacak

Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin unutulmayacak bir acı yaşadık. Depremde binlerce insanımızı kaybettik, milyonlarca insanımız evsiz kaldı. Binlerce insanımız o sözde denetlenen çürük binaların altında bırakmak zorunda kaldı sevdiklerini. Annelerinin, babalarının ve sevdiklerinin cansız bedenine ulaşabilmek için bile haftalarca beklemek zorunda kaldı o insanlar. 

İşte Buse de onlardan biri. Diş Hekimliği öğrencisi olan Buse, depremde annesini, babasını ve kardeşini kaybetti. Ailesindeki herkesi kaybeden Buse'nin anlattığı son mutlu aile tablosu ise hem boğazımıza bir yumru olup oturdu hem öfkemiz sel oldu aktı...

Öyle üzgün ve öfkeliyiz ki... Kelimeler bazen gerçekten de kifayetsiz kalıyor. Bu baba gibi nice insan, sözde denetlenen ve sözde sağlam o çürük binaların altında bıraktı sevdiklerinin cansız bedenini.

Kumdan kaleler, tuğladan kolonlar, kaçak katlar ve sözde denetlenen binalar... Bu ihmalkârlık ve bu insanlıktan nasibini almamışlık binlerce insanımızı hayattan kopardı. Binlerce anne babayı evlatsız, binlerce evladı da annesiz babasız bıraktı.

Diş Hekimliği öğrencisi olan Buse de bu insanlarımızdan biri. Depremde annesini, babasını ve henüz 17 yaşında olan erkek kardeşini kaybetti Buse.

twitter.com

Evet, bu yüzü hiçbirimiz unutmayalım. Çünkü Buse'nin kardeşi Ali, deprem sırasında hayatını kaybetmemiş ve "Abla nolur kurtarın beni" diye bağırmış.

Ama ne yazık ki sonra Ali de hayatını kaybetmiş.

Buse dört kişilik, o çok mutlu ailesiyle 5 Şubat akşamı, yani depremden bir gün önce neler yaptıklarını anlattı.

Son kez olduğunu bilmeden pencereden dışarıya baktığını, salonun ışığını kapattığını...

Son kez annesinin saçına dokunduğunu...

Annesinin ayaklarını ısıttığını ve ona sımsıkı sarıldığını anlattı Buse.

Sonra uyandığında ne annesinin, ne babasının, ne kardeşinin ne de kuşunun olduğunu...

"Tekrardan nasıl yaşanır bilmiyorum. Ben onlar olmadan mutlu olmak istemiyorum..." Buse'nin yaşadıklarını okumak bile gözlerinizden yaşlar akmasına sebep oluyor değil mi?

Yutkunamıyorsunuz bile...

O kadar büyük bir acı ki... Umarız binlerce insanımızı hayattan koparan bu ihmalkârlığın sorumluları hak ettikleri cezayı en kısa sürede alırlar!

İlginizi çekebilir:

Taha Duymaz'ın Depremde Hayatını Kaybetmesinin Ardından CZN Burak'tan İç Sızlatan Bir Paylaşım Geldi
Orhan Aydın, Depremde Kaybettiği Kızı Eylem'i Toprağa Verdikten Sonraki Sözleriyle Yüreklerimizi Yaktı

Popüler İçerikler

Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
YORUMLAR
08.03.2023

başın sağ olsun buse, okuyor musun bunu bilmiyorum ama onlar şu an çok daha güzel bir yerdeler ve senin de dilediğince ışıl ışıl gülmeni isterlerdi diye düşünüyorum allah sana sabır versin belki bedenen burada değiller ama ömrün boyunca hep senin yanında olacaklar

08.03.2023

bunların da hesabı sorulur elbet

08.03.2023

Herşeyin varken bir anda kimsesiz kalmak .Kıyamet gibi olmalı

08.03.2023

Allah hepsinin yardımcısı olsun. Gidenlere ayrı kalanlara ayrı üzülüyorum. Ben babamı kaybedeli iki sene oldu. Hala gözlerimin içi gülmüyor. Eve buluyorum kahkaha atiyorum,ama eski gülüşüm değil.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ