Depremde 96 Kişiye Mezar Olmuştu: Müteahhide Rekor Ceza Geldi

Adana'da 6 Şubat 2023'teki depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün 17 kez ağırlaştırılmış müebbet, 45 kez müebbet, 850 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca cezalardan takdiri indirim hakkı kullanılmadı.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’da yıkılan ve toplam 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı’nın davasından bugün karar günüydü.

Binanın müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün, deprem günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) kaçtı. Alpargün, daha sonra Lefkoşa’da polise teslim olup, KKTC ile yapılan görüşmeler sonucunda Adana’ya getirildi. Müteahhit Alpargün’ün 900 bin dolar, 890 bin avro ve 500 bin Türk lirasını Türkiye’den KKTC’ye transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa’da daire satın almak için girişimde bulunduğu belirlendi.

KKTC’den Adana’ya getirilip tutuklanan müteahhit Hasan Alpargün hakkında Adana 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya, tutuklu müteahhit Alpargün bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Çok sayıda şikayetçi ile taraf avukatlarının katıldığı duruşmada mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, sanık Hasan Alpargün’ü 17 kez ağırlaştırılmış müebbet, 45 kez müebbet ve toplam 865 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, cezalarda indirim uygulamadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

1 Yıl Bile Sürmedi: Deprem Sonrası Tutuklanan Eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak Tahliye Oldu
Depremde Yıkılan Ezgi Apartmanı Davası: Firari Sanıkların Avukatı Ersan Şen’e Mahkemede Büyük Tepki

Popüler İçerikler

Kübra Aykut'un Ardından Bir Şok Ölüm Daha: Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu Vefat Etti!
Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başını Örtüp Ayşe'yi Taklit Etti!
Devlet Tiyatrolarında Kriz! Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Açıklamalarının Ardından Oyuncular Tepkili
YORUMLAR
27.09.2024

Bu sefer ''adalet'' yerini buldu

27.09.2024

Olmayan adalet mi? 🤣

20 yıla kalmadan hapisten çıkacak ve unutturulacak. Suçlunun mükafatlandırıldığı , cesaretlendirildiği , orman kanunlarının geçerli olduğu Türkiye'de herkes kendi adaletini sağlama yolunda gidiyor.

27.09.2024

Aynen çünkü ülke Muz Cumhuriyeti adalet diye bir şey yok daha önce kimler kimler çıktı dışarıda hiçbirşey olmamış gibi dolaşıyorlar

27.09.2024

Pismanim der 3 seneye salarlar, peki ya bu evlere izin veren digerleri ?

TÜM YORUMLARI OKU (20)