Sınırımızda Artçı Depremler Sürerken Kandilli'den İstanbul İçin Korkutan Uyarı Geldi! 3 İlçeye Dikkat...

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin sınır komşusu Suriye'de meydana gelen deprem başta Diyarbakır olmak üzere çevre illerde de hissedilmiş ve korku yaratmıştı. Kandilli Rasathanesi'nin açıklamasına göre dün Suriye'de iki deprem daha oldu. Bugün ise Kandilli Rasathanesi'nden beklenen İstanbul depremi ile ilgili kritik açıklama geldi. Yapılan çalışmalara göre yer kabuğunda anormallik yaşandığını belirten Kandilli Rasathanesi Silivri, Kumburgaz ve Büyükçekmece ilçelerine dikkat çekti. İşte sınırımızda olan depremler ve Kandilli'den yapılan kritik açıklama....

Türkiye'nin Sınırı Suriye'de Artçı Depremler

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin sınırında Suriye'de olan deprem herkesi korkutmuştu. Ardından dün öğlenden sonra Suriye'de iki deprem daha meydana geldi. İlk deprem kaydedilen verilere göre 3.2 büyüklüğünde, yerin 21 km derininde meydana gelirken, ikinci deprem 3.1 büyüklüğünde ve yerin 5 kilometre derininde meydana geldi. 

Kandilli Rasathanesi Son Depremler Sayfası İçin Tıklayın

AFAD Son Depremler Sayfası İçin Tıklayın

Kandilli Rasathanesi Açıklaması

İstanbul'da özellikle son 20 yıldır hakkında çok sayıda uyarı yapılan büyük depremin ne zaman olacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. İstanbul'da şehrin altından geçen bir fay hattı yok ancak Marmara Denizi'nin altından geçen ve yaklaşık 130 km kırılmamış bir fay hattı bulunuyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de olası büyük Marmara Depremi'ne ilişkin aralıksız çalışmalar yürüten kurumların başında geliyor.

Kandilli Rasathanesi yöneticileri İstanbul’da beklenen olası depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Olası İstanbul depremine ilişkin yürütülen çalışmalarda elde edilen bulgularda, Silivri-Kumburgaz-Büyükçekmece ilçelerini uyardı. Bu üç ilçeyi de içine alan fay parçasında anormallik yaşandığını, ‘olası kırılma beklenen alan’ olarak bu hattın öne çıktığını açıkladı.

İstanbul'da 3 İlçeye Dikkat

Prof. Dr. Haluk Özener, 8 yıl önce Japonlarla “Marmara Deniz Tabanı Gözlemevi Projesi’ne başladıklarını ve bu projeden çok kapsamlı veriler elde ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

Özel ölçüm cihazlarından alınan bilgilerin analizinden yararlandık. Batı segmentindeki yoğun enerji boşalımı söz konusu. Ancak Orta Marmara’da daha sıkıntılı bir tablo söz konusu. Bu segmentte en son meydana gelen depremin 1766’da olduğu çeşitli bilim adamları tarafından kabul edilmektedir. Yaklaşık 250 yılı aşkın süredir deprem olmamış bir alanda riskin daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca orta segmentte Japonlar ile yaptığımız çalışmada, sismik hızlarda değişkenlikler, hız kontrasları görülmüştür. Düşük hıza sahip alanlarda sismik aktivite daha yüksek ancak sismik aktivitenin düşük olduğu alanlarda sismik hızların yüksek olduğunu gördük. Eldeki verilere göre Silivri açıklarından Büyükçekmece’ye doğru uzanan orta segmentin gelecekte meydana gelebilecek depremler için aday olduğu şeklinde yorumlanabilir. Hız kontrasları olası kırılmanın olacağı yerleri gösteriyor. Yalova açıklarından Prens Adaları’nın önünden doğru uzanan parçadaki çalışmaları henüz tamamlamış değiliz. Şimdiye kadar elde ettiğimiz verilere göre yüksek anomalilerinin görüldüğü orta segment (Silivri-Kumburgaz-Büyükçekmece) açıkları. Olası kırılmanın beklendiği alan olarak öne çıkıyor.”

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!