6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin açtığı yaralar hala ilk günkü gibi taze. Ne yaşadığımız acıları, ne de açılan yaraları unutmak mümkün değil. Fakat bir deprem kuşağı üzerinde bulunan ülkemizde, her vatandaşımızın depreme hazırlıklı olması gerekiyor. Peki vatandaşlar olarak deprem korkumuzu nasıl yenebilir, deprem konusunda neler yapabiliriz?
Hiçbişey yaşamamış insanların akıl vermesinden mesleği ne olursa olsun sıkıldım!! Depremi yaşamış günlerce sokakta kalmış tanıdıklarını kaybetmiş biri olarak söylüyorum deprem korkusunu yenmemin tek yolu kendini güvende hissetmektir!! Yapın kardeşim kolonları sağlam izolatörlü en fazla 4-5 katlı tepemize yıkılmayacak sağlam binalar bakın kalıyor mu deprem korkusu!!!! Deprem değil bina öldürüyor anlayın artık! Haa şunu da söyleyeyim deprem çantası yaşam üçgeni filan hikaye!!! Öyle tepelere evler yapılıyor ki binalar üst üste biniyor! Yollara araç giremiyor!! Yarını düşünmeden şehirler kurup ç vatandaşa sen kendi tedbirini al demek ahmaklıktır! Çoğu insan kışın enkaz altında donarak öldü!!! Kurtulanlara çadır verildi bu devirde ne çadırı!!! Her belediyenin en az 500 tane konteynırı olmalı acil durumlar için! Vatandaşı uyutmayı bırakın artık!! Psikologlara zaten asla para kaptırmam derdi olan da psikiyatriye gitsin tedavi olsun kimsenin hiçbir konuda telkine ihtiyacı yok!
6 büyük deprem yaşadım. Benim korkum deprem değil. Zamanında yardıma gelinmemesi. Benim ve sevdiklerimin mezarını bile olmaması, cesedimizin kepçelerle paramparça çıkarılması veya 8 ay sonra enkazdan çıkarılması. Kurtulsak bile devletin kurumlarının ve tüzel kişilerin gönderdilen yardımları cep etmesi.