Deprem Felaketinden Sonra Görevlilerin Vatandaşların Evlerinin Güvenliğini Çekiçle Ölçmesi Tepki Çekti

Kahramanmaraş ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından binlerce bina yıkıldı ve vatandaşlar evsiz kaldı. Evi yıkılmayan ve hasarsız görünen kişiler içinse bakanlık devreye girdi. Bölgeye gönderilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevlilerinin vatandaşları evlerine yerleştirmeden önce güvenliğini test ettiği görüntüler sosyal medyada tepkilere sebep oldu.

Gelin detaylıca bakalım...

Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 ili etkileyen depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Evleri yıkılmayan ancak sokakta kalan vatandaşlar için bakanlık görevlileri kontrole geldi.

Bölgede çalışma yapan görevliler hasarsız görünen ve güvenliğinden emin olunmak istenen binalar girdi ve evlerin içini kontrol etti.

Vatandaşların bundan sonra evlerinde güvenle kalıp kalamayacaklarını öğrenmek için dayanıklılık testi yapan görevliler duvarları, kolonları ve kirişleri kontrolden geçirdi.

Test sırasında bir görevlinin elinde çekiçle duvarla vurarak güvenilirliği belirlediği görüntüler sosyal medyada kullanıcılar arasında tartışmalara neden oldu.

Daha önce Antalya İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Soner Akdoğan, vatandaşların binalarının depreme dayanıklı olup olmadığını çivi çakarak anladıklarını ve bunun çok yanlış olduğunu söylemişti.

İşte detaylar:

Depremin Ardından Binalarının Sağlamlığını Test Ettirmek İsteyenler Meslek Odalarının Telefonlarını Kilitledi

Videoyu gören kullanıcılar böyle bir kontrol yöntemini garip bulduklarını söylüyorlar.

Bazı kullanıcılar ise bu yöntemin ilk kontrol sırasında hasar tespiti için yapıldığını ve doğru olduğunu belirtiyor.

İşte o video:

Peki, videodaki çekiçle ölçüm testi gerçekten doğru mu?

Kullanıcılar arasında yaşanan geçmiş depremlerde de ilk kontrollerin çekiçle yapıldığını belirten var. Henüz yetkililerden bir cevap gelmemiş olsa da deprem bölgesindeki binaların sağlamlığı 'taşıyıcı sistemde hasar tespit çalışması' adı verilen darbeler ile anlaşılabildiği aktarılıyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Dünya Tarihinde En Fazla Can Kaybının Yaşandığı 11 Büyük Deprem
Depremde Tüm Ailesini Kaybeden Genç Kıza Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Destek Gözlerinizi Dolduracak
Twitch ve YouTube Yayınlarıyla Deprem Bölgesi İçin Milyonlar Toplayan Ünlü İsimler
Deprem Bölgesinden İlginç Görüntüler: Para Çekmek İsteyen Depremzedeler ATM'leri Yağmalanmış Halde Buldu

Popüler İçerikler

Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı
Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
YORUMLAR
15.02.2023

bu video sanırım bizim orda çekildi. 2 gün önce ilçenin sayfasına atmıştı biri, evimi incelemeye geldiler , diye. tüp sızıntı yapıyor mu çakmakla kontrol ediyoruz ne de olsa çekiçle bina sağlamlığı kontrol etmişiz çok mu?

15.02.2023

Bizde binaya yapı denetim uzmanı çağıralım diyoduk. Kontrol için. Bi rivayete göre alanında çok uzman olanlar duvara çakılan çivinin uzunluk ve kalınlığına göre şu kadar şiddette depreme dayanıklı diyebiliyomuş. İşte liyakat işte işinin ehli olmak işte uzmanlık budur helal olsun 😅

15.02.2023

Geçici olarak bu şekilde kontrol edilebilir. Ancak, o kolonlarda kullanılan malzemeyi de görmek lazım. Kolonun içindeki demire, kullanılan kuma, beton miktarına vs. bakmak lazım. Ayrıca, temel özellikleri de çok önemli.

yapılan işlem hasar tespiti. çekiçle sıvayı söküyoruz. bilmediğiniz konuda yorum yapmayın.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ