Deprem Bölgesindeki Çadır Kentlerin Düzensizliği "Önceki Felaketlerden Hiç mi Ders Almadık?" Dedirtti

Kahramanmaraş'taki felaketin ardından depremzedeler için çadır kentler kurulmaya başlandı. Çadır kentlerin kuşbakışı ile çekilen görüntüsü ise çadırların alelade bir şekilde bölgeye kurulduğunu gösterdi. Üstelik bu özensizlik yeni afetlere ve kazalara da neden olabilecek türden olunca hiç mi ders almadık, sorusu akıllara geldi.

Doğal afet yaşamış kişilerin barınması için kurulan çadır kentler Kahramanmaraş depreminin ardından etkilenen illerde de kurulmaya başlandı.

Afet sonrası bölgeye yakın ancak güvenilir yer belirlenerek, bir nevi inşa edilen, çadır kentlerde depremzedeler, enkaz altından kurtulan vatandaşlar, tedavi bekleyen yaralılar, bebek ve çocuklar kalıyor.

Depremzedelerin soğuktan korunduğu acil ve geçici süre ile barındıkları bu yerlerin özel olarak düzenlenmesi önem arz ediyor.

Konaklama süresi en uzun 2 ay olan çadır kentlerde en çok dikkat edilmesi gereken yangın güvenliği olarak kabul ediliyor.

Bölgede ısınma, elektrik ve diğer nedenlerle yangın çıkma ihtimali yüksek olduğu için 25 metrelik bir alan içerisinde mutlaka abc tipiyangın söndürme tüpü bulundurulması bekleniyor.

www.gunhaber.com.tr

Geçmişte afet sonrası evsiz kalan kişiler için defalarca sivil toplum örgütlerince kurulan çadır kentler olmuştu. Ancak Düzce ve Adıyaman gibi illerimizde düzensiz çadır yerleşimleri nedeniyle yangın meydana gelmişti.

Kahramanmaraş depreminde bölgede ve depremden etkilenen Adıyaman, Hatay ve Gaziantep gibi illerimizde de çadır kent kuruldu. Ancak sanki önceki olaylardan hiç ders alınmamışcasına düzensiz bir biçimde konumlandırılması görenleri şok etti.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık merkez üslü depremde yüzlerce binanın yıkıldığı Adıyaman'da AFAD ve Kızılay tarafından afet çadırlarının nizami görünüşü ile diğer illerdeki görüntü arasında büyük fark vardı.

Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyum'una depremzedeler için yapılan çadır kentlerin düzensizliği havadan görüntü ile gözler önüne serildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde insanların yürüyebileceği bir koridor, hizalama ya da yangına karşı önlem görülemedi.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Dünyada En Fazla Kaç Büyüklüğünde Deprem Meydana Gelebilir? 10 Büyüklüğünde Bir Deprem Mümkün mü?
Deprem Bölgesindeki Vatandaşların Sesi Olmak Yerine Sesini Kesen Televizyonların Tepki Çektiği O Anlar
Hatay Kırıkhan'da İlk Deprem Anında Kaydedilen Bu Görüntü Yaşadığımız Felaketin Boyutunu Net Olarak Gösteriyor

Popüler İçerikler

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl Asgari Ücretlinin Enflasyona Nasıl Ezdirildiğini Verilerle Açıkladı
Gazeteci Fulya Öztürk'ün Azerbaycan Milletvekiline Ağladığı Anların Beden Dili Analizi Çok Konuşuldu
Kasımpaşa’nın 18 Yaşındaki Futbolcusu Yasin Özcan 8 Milyon Euro’ya Aston Villa’ya Transfer Oluyor
YORUMLAR
13.02.2023

bir iş de düzgün yapılamaz mı? ne zaman insana önem vermeye başlanacak?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ