Deprem Bölgesinde Yeni Sektör: Para Karşılığı Ağır Hasarlı Evlere Giriyorlar

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremden en fazla etkilenen illerin başında Hatay geliyor. Binlerce evin yıkıldığı kentte, para karşılığı ağır hasarlı evlere girerek depremzedelerin değerli eşyalarını çıkaran kişiler ortaya çıktı.

Depremin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’da ağır hasarlı evlerine girip çelik kasa ve para dolu altın ve paralarını alamayan depremzedelerin yardımına 20 bin TL’ye ölümü göze alan gençler türedi.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre; deprem sonrası 9-10 kişilik bir grup, ailelerin yerini tarif ettiği çelik kasa ve çantaları hayatlarını tehlikeye atarak çıkarıyor.

Hatay’da annesi ve iki kardeşi ile beraber yaşayan bir depremzedenin oturduğu beş katlı bina ağır hasar gördü. 22 kişinin yaşadığı apartmanda ölen olmadı. İki gün sokakta yaşayan aile evlerindeki altın dolu çelik kasayı almak istedi ancak binanın çökme tehlikesi karşısında giremedi.

Hatay’da bir grubun 20 bin TL karşılığında evlere girerek çelik kasaları çıkardığını öğrenerek irtibat kurdu. Apartmana gelen iki kişi, ailenin tarif ettiği odada içerisi para ve altın dolu çelik kasayı 20 dakikada aşağı indirerek teslim etti.

“Biz eve girmeye korktuğumuz için 20 bin TL karşılığında anlaştığımız kişi eve girerek tarif ettiğimiz yerden kasayı alıp getirdi. Bizim gibi birçok kişi altın ve paralarını bu kişiler sayesinde aldı”

Başka bir depremzede ise “Altın ve para dolu çantamızı alamadık. Bu kişiler bizden 20 bin TL para istedi. 5 bin TL teklif ettik ama kabul etmediler. Biz kendimiz girip aldık” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Depremde Tüm Ailesini Kaybeden Genç Kıza Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Destek Gözlerinizi Dolduracak
Deprem Sırasında Evin İçinde Video Kaydı Alan Vatandaş, İçinde Bulunduğu Binanın Yıkıldığı Anları Kaydetti
Depremle İlgili Yaptığı Saçma Paylaşımlarla Adeta Saç Baş Yoldurtan TikTok Kullanıcısı

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”
Kızılcık Şerbeti'nde Çok Konuşulacak Sahne: Kiliseden Rahatsız Olan Pembe’ye Papazdan Ders Gibi Yanıt
Elazığlı Mehmet 120 Bin Liraya Aldığı Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Eser Bulunca Hayatı Değişti
YORUMLAR
15.02.2023

Alın teriyle kazandığı Bir kasa altınını bırakmadığı için, insanları öyle kolayca oturduğunuz yerden eleştiremezsiniz.

15.02.2023

Ah bee... Yani neresinden tutsan elinde kalıyor. Paran yoksa yüzüne bakmıyorlar. Söylemeye gerek yok okuyoruz zaten, depremzedelerin ev kiralamak istediğini ama ne hikmetse fiyatların birden uçtuğunu vs vs. Yani ne desek cidden boş. Anlamak için o durumda olmak lazım sanırım.

15.02.2023

Kimse canını durduk yere tehlikeye atmaz. Yoksulluk, çaresizlik, annesine kardeşine hayat kurma derdi. İnsana kendi canını unutturan şeyler var maalesef

TÜM YORUMLARI OKU (13)