Derbi Maçlarında Deplasman Yasağı 5 Yıl Sonra Kalktı!

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, 24 Eylül'de Vodafone Arena'da oynanacak Beşiktaş - Galatasaray maçına sarı kırmızılı taraftarların alınmasına karar verildi. Böylelikle 5 yıl sonra ilk kez bir derbi maçında konuk ekip taraftarı tribündeki yerini alabilecek.

Spor Toto Süper Lig'de 24 Eylül Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu deplasman yasağını görüşmek üzere toplandı. Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Alper Narman, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Metin Doğan'ın katıldığı toplantıda '3 büyükler' arasında yaklaşık 5 yıldır süren deplasman yasağının kaldırılması kararı çıktı.

Yasak 5 yıl sonra kalktı

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı karardan sonra '3 büyükler' arasındaki deplasman yasağı yaklaşık 5 yıl sonra kalkmış oldu.

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor 17 Kasım 2011'de aldıkları bir kararla Türkiye Futbol Federasyonuna başvurmuş ve bu takımlar arasında oynanan maçlara deplasman taraftarı götürülmesi yasaklanmıştı.

Bu tarihten sonra 4 kulüp arasında oynanan maçlara deplasman takımı taraftarı gidememişti. Yaklaşık 5 yıl önce 20 Kasım 2011'de Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle başlayan yasak 24 Eylül 2016'da bu iki takım arasında oynanacak karşılaşmayla sona erecek.

Deplasman tribünü biletleri 150 liradan satışa sunulacak

Galatasaray Kulübü, Beşiktaş derbisinde konuk takım taraftarları için ayrılan biletlerin 23 Eylül Cuma günü satışa sunulacağını duyurdu.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, derbi biletlerinin saat 15.00'te www.passo.com.tr internet sitesi üzerinden 150 liraya satışa sunulacağı bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: Sahalarımızda birlik ve beraberliğin olmasını istiyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TRT'ye yaptığı açıklamada, kararın İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alındığını hatırlatarak, 'Bu konu daha önce kulüplerin Sayın Cumhurbaşkanımızı ve bizleri ziyaretlerinde gündeme gelmişti. 15 Temmuz'da yaşadığımız gelişmelerden sonra özelikle 7 Ağustos'taki birliktelik ve beraberlik ruhuyla devam eden çalışmanın içerisinde bu önemli bir adım.' ifadelerini kullandı.

Güvenlikle ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını vurgulayan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Biz bu kararı destekliyoruz. Stadyumlarımızda, sahalarımızda birlik ve beraberliğin olmasını istiyoruz. Lütfen hafta sonu oynanacak derbide bu davranış ve düşünce içinde olalım. İnşallah ben de bu maça gideceğim. Buna aslında deplasman yasağı demeyelim. Yasak kelimesini kullanmayalım. Misafir takımın seyircilerinin de stada girebileceği bir maç olacak. Bu anlamda çok önemli.'

Bakan Kılıç, dünyanın önemli derbileri arasında yer alan Beşiktaş-Galatasaraymaçını, her iki kulübün başkanıyla seyrederek 'birlik meseajı' vermek istediklerinin altını çizdi.

AA

Popüler İçerikler

Sezona Büyük Umutlarla Başlayan ATV Dizisi Erken Final Kararı Aldı!
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı Açıklamalarda Bulundu: "Sistemi Yıkacağız Diye Geldik Yıkacağız"
Suudi Prens Selman Filistin Meselesiyle İlgili Tuhaf İfadeler Kullandı
YORUMLAR
22.09.2016

Adam gibi gelin Hezimetinizi izleyin dönün evinize Beyoğlu Yossmaları.Daha taksitleri bitmedi. Gelin MABED görün. Toki Değiil ALINTERİ..

22.09.2016

Bence yanlış bi karar. Daha süper kupa finalinde birbirine girmedi mi bu adamlar? Ülke zaten karışık.

23.09.2016

Sarıyla kırmızıyla alnımızın akıyla alalım maçımızı. Fair playa uygun geçsin artık millete yanlış tanınmayalım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ