Dennis Tito Kimdir, Neden Gündemde? Dennis Tito Uzaya Gitmek İçin Ne Kadar Ödedi? Tito'nun Serveti Ne Kadar?

Dennis Tito dünyanın ilk 'Uzay Turisti' olmuştur. Multimilyoner Dennis Tito, tarihte bugün Kazakistan’a ait olan Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatılan Soyuz TM-32 uzay aracında yer almıştı. Tito'nun haricinde araçta Rus kozmonotlar Talgat Musabayev ve Yuri Baturin'de bulunuyordu. Uzaya çıkmanın her zaman hayali olduğunu anlatan Dennis Tito, bu serüveni kendi cebinden finanse etmiştir. Peki Dennis Tito kimdir, kaç yaşında? Dennis Tito uzaya gitmek için ne kadar ödedi? Tito'nun serveti ne kadar? İşte detaylar...

Space Adventures adlı Amerikan şirketiyle anlaşma yapan Dennis Tito, tarihteki ilk uzay turisti unvanını taşımaktadır. 28 Nisan 2001 tarihinde Rusya'ya ait olan Soyuz TM-32 ekibinde yer alarak Uluslararası Uzay İstasyonu’na yolculuk yapmıştır. Amerikalı Dennis Tito, 6 gün sürmesi planlanan bu uzay macerasına katılabilmek için bir servet ödemiştir. Peki Dennis Tito kimdir, kaç yaşında? Dennis Tito uzaya gitmek için ne kadar ödedi? Tito'nun serveti ne kadar?

“Ben sadece zengin bir uzay yolcusu olmak istemiyorum” diyen Dennis Tito, uzayda toplam yedi gün 22 saat dört dakika boyunca kalmıştır.

Dünya'nın etrafında tam 128 tur atan Soyuz TM-32 içinde bulunan Tito, ISS EP-1 uzay görevini başarıyla gerçekleştirmiş oldu.

Rusya Uzay Ajansı, ''Dennis Tito sadece diğer astronot ve kozmonotları izlemekle yetinecek, hiçbir şeye dokunmayacak.'' açıklaması yapmıştı.

Uzay yolculuğu yapan sayılı sivillerden olan Dennis Tito amacının açıklarken ''İlk uzay turisti olarak bundan sonraki turistlere yolu açmak istedim.'' ifadelerini kullanmıştı.

Dennis Tito Kimdir?

Dennis Tito,8 Ağustos 1940 tarihinde Amerika'da dünyaya gelmiştir. Queens, New York'ta doğan Tito, 1962 yılında New York Üniversitesi'nde uzay ve havacılık alanında eğitim görmüştür. Tito, New York'ta bulunan Rensselaer Politeknik Enstitüsü'nde 1964 yılında mühendislik bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. NASA'da bir uzay mühendisi olarak çalıştı.

Dennis Tito Uzaya Gitmek İçin Ne Kadar Ödedi?

Uzaya gitmek için tüm masrafını kendi cebinden karşılayan Amerikalı multimilyoner Dennis Tito, bu serüven için toplamda 20 milyon dolar ödedi.

Dennis Tito'nun Serveti Ne Kadar?

6 Mayıs 2001'de uzay yolcuğunu tamamlayıp Dünya'ya dönen Dennis Tito'nun servetinin 200 milyon dolar olduğu iddia ediliyor.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

Madalyonun Öteki Yüzü: Sovyet ve Rusya Uzay Programının Tarihine Işık Tutan Fotoğraflar
Sonunda Gerçek Oluyor! Servetlerindeki Sıfırlarını Saymaya Matematiğimizin Yetmeyeceği İnsanlar 2023 Yılında Ayda Dolaşabilecekler

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış