Denizlerde Fırtınalar Estiren Acımasız Korsanlar Hakkında Bilmediğiniz Birbirinden İlginç Gerçek

Korsanlar hakkında doğru bildiğimiz çoğu şeyin aslında efsane olduğunu biliyor muydunuz? Ünlü yazarlar tarafından uydurulduğu doğru fakat aralarında gerçek olanlar da var. Gelin hep birlikte korsanlar hakkında neler bildiğimize bir göz atalım...👇

Şan ve şöhret için yelken açan bu korsanların hikayeleri tarih boyunca büyük ilgi gördü.

Korkusuz bir o kadar da acımasız olan bu korsanlar günümüzdeki insanların kalbini kazanmayı başardı. Üstelik korsanlar hakkında yüzlerce film ve hikaye de yazıldı. Örneğin, hayranlıkla izlediğimiz 'Karayıp Korsanları' filmindeki olaylar gerçek miydi? Gemide geçen bu korsanların hayatlarının nasıl geçtiğini ve neler yaptıklarını biliyor muydunuz?

1. Korsanların tahta bacakları vardı.

17. yüzyılda denizcilik oldukça tehlikeli bir işti ve bir de korsansanız işiniz iyice zorlaşıyordu. Birçok korsan, gemide meydana gelen yaralanmalar ve enfeksiyonlar nedeniyle kendi bacaklarını kesmek zorunda kalıyordu. Bu yüzden tahta bacaklar insanların yürümesine yardımcı olmak için dizine tutturuluyordu.

2. Korsanlar acımasız katillerdi.

Yazılan hikayelerden ve filmlerden dolayı insanlar 'beyefendi korsan' algısına kapılıyor. Ancak korsanlar çoğu durumda acımasız katiller olarak bilinirdi. Örneğin bazı korsanlar, düşmanlarını ağır yaralayıp ganimetlerini çalarlardı. Bunun yanı sıra korsanların gemide birbirlerini öldürdükleri bile söylenir. Buna örnek vermek gerekirse kaptan Henry Morgan bir keresinde gemide işkence gören bir adamın gözlerini metal bir çubukla oymuştur.

3. Korsanlar altını gerçekten severdi.

www.reddit.com

Korsanlığın Altın Çağı döneminde Karayipler'de altın aramak olmazsa olmazdı. O dönemde İspanyollar Yeni Dünya imparatorluklarını yağmalamakla meşguldü. Altın yüklü bu hazine gemileri korsanlar için kaçırılmaz bir servetti. Bir İspanyol hazine gemisini yağmalama ve ele geçirme hayali, bu dönemde birçok korsanın hayaliydi.

4. Korsanlar gemide kendileirne itaat etmeyen kişileri ıssız adalara terk ediyordu.

Korsanlar, kurallara uymayan mürettebatı ıssız adalara terk ederlerdi. O dönemde bir kişinin ıssız ve küçük bir adada ölüme terk edilmesi oldukça yaygın bir cezaydı. Bazı durumlarda da korsanlar, adaya terk ettikleri kurbanlara bir silah verirlerdi. Bunun sebebi ise kurbanlar ıssız adada hayat mücadelesi vermek yerine kendilerini öldürmek isterlerse diyeydi.

5. Birçok korsan gemisinin kuralları ve her mürettebatın kendisine göre işlerinin olduğu bir yazılı maddeleri vardı.

www.reddit.com

Bunların hepsinden de gemideki kaptan sorumluydu. Kuralları çiğnemek veya anlaşmayı bozmak gemide ölümle sonuçlanabiliyordu. Her ne kadar katı kurallar olsa da bu kurallar olmasaydı, birçok gemi anarşi oluşurdu ve düzen sağlanamazdı.

6. Korsanların omzundan inmeyen papağanlar gerçek miydi?

Korsanlar gemilerde yaşadığı için köpek veya maymun gibi hayvanları gemide tutmak zor olabiliyordu. Bu yüzden çok daha mantıklı ve stratejik bir seçenek olarak papağanları yanlarına aldıkları doğruydu. Aynı zamanda hem konuşabilmeleri hem de korsanları eğlendirebilmeleri onları ön plana çıkarıyordu.

7. Korsanlar yamalı göz bandını neden kullanıyordu?

Korsanlar tek gözü eksik olduğu için yamalı göz bandı kullanmıyordu. Aksine gözlerinin aydınlık gemi güvertesi ile karanlık alt güverteler arasında daha hızlı uyum sağlamasına yardımcı olmak için kullanıyorlardı.

8. Korsanların hamaklarda uyuduklarını biliyor muydunuz?

www.reddit.com

Korsanların diğer gemilere saldırmadıkları veya nöbet tutmadıkları zamanlarda  biraz uyuması gerekiyordu. Gemideki üst rütbeli korsanlar daha rahat yataklarda yatarken mürettebatın geri kalanı güvertenin altındaki hamaklarda uyuyordu. Hamaklar, gemiyle birlikte sallanıp adeta bir salıncak gibi daha rahat uyumalarını sağlıyordu.

9. Gemide kadın korsanlar da vardı.

Erkekler korsanlık dünyasına kök salmış olsa da Fransa'dan Jeanne de Clisson, İngiltere'den Mary Read ve İrlanda'dan Grace o'malley ve Anne Bonny dahil olmak üzere birçok kötü şöhretli kadın korsan da vardı. Bunun yanı sıra 29 yaşında olan  Rachel Wall, Amerika'nın ilk kadın korsanı olarak bilinirdi ve yaptığı son soygundan sonra tutuklanmıştı.

10. Kulaklarını havalı görünmek için deldirmiyorlardı.

Korsanların neden sürekli altın küpe taktığını biliyor muydunuz? Korsanlar, derilerini değerli metallerle delmenin görme yeteneğini artırabileceğine, hastalığı önleyebileceğine ve başka birçok olumlu etkiye sahip olabileceğine inanıyordu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Acımasız Denizciler Olarak Nam Salan Korsanlar ve Gelenekleri Hakkında Pek Bilinmeyen 15 Bilgi
Filmlerde İzlemeye Alışkın Olduğumuz Korsanlar Hakkında Hiç Bilinmeyen 15 Sıra Dışı Gerçek
Yaptıklarıyla ve Şöhretleriyle Denizlerde Fırtınalar Estirten Tarihin En Güçlü 10 Korsanı

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
04.03.2023

Yani içerik hoş, ama bunların çoğu yanıldığımız değil zaten olduğunu sandığımız şeyler. Filmlerdeki algı da böyle değil mi

04.03.2023

barbarossaaa, gülben ergen, okan bayülgen :)

Karayip Korsanları filminden mi aldınız bu bilgileri, yoksa Jack Sparrow itirafçı mı oldu?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ