Deniz Turizmi İçin Gittiğiniz Bölgelerde Uğramadan Dönmemeniz Gereken Hazine Değerinde 10 Müze

Tatil yalnızca deniz - kum - güneş üçgeninden ibaret değil elbette. Hele ki medeniyetlerin beşiği olan bu muhteşem coğrafyada yaşıyorsanız!

Sizin için en popüler turistik bölgelerde bulunan birbirinden ilgi çekici müzeleri sıraladık. Uğramadan dönmeyin! 🤗

1. Muğla (Bodrum) - Sualtı Arkeoloji Müzesi

Eğer yaz tatilinde yolunuz Bodrum'a düştüyse dünyanın en önemli sualtı arkeoloji müzeleri arasında gösterilen müzeyi ziyaret etmeden dönmeyin. Burada hem muhteşem sergileri ziyaret edebilir hem de dünyanın en eski batık gemi kalıntılarını inceleyebilirsiniz.

2. Muğla (Bodrum) - Halikarnas Mozolesi

Kral Mousolos adına yaptırılan bu eser, Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri kabul ediliyor. Zaman içerisinde zarar gördüğü için maalesef eserden geriye çok az şey kalmış ancak bölge geniş bir açık hava müzesi olarak düzenlenmiş. Tarihe şahitlik etmek için Bodrum tatilinizi bu muhteşem müzeyi ziyaret ederek değerlendirebilirsiniz.

3. İzmir - Selçuk Efes Müzesi

Eğer tatile gidiyorsanız yolunuzun İzmir'den geçmesi olası. Efes alanındaki buluntuların sergilendiği bu muhteşem müze, Artemis heykeline de ev sahipliği yapıyor.

4. Antalya Arkeoloji Müzesi

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antalya, dünyanın en zengin kültürel mirasa sahip bölgelerinden biri. Antalya Arkeoloji Müzesi, bu anlamda oldukça zengin sergilere ve buluntulara sahip. Turizm cenneti Antalya'ya yolunuz düşerse, bu muhteşem müzeye uğramadan dönmeyin!

5. Balıkesir - Taksiyarhis Anıt Müzesi

Gözde tatil beldesi Ayvalık'ın ilk kilisesi olan Taksiyarhis Kilisesi, Erdek, Cunda gibi Marmara Bölgesi'ne yakın yerlerde tatil yapmayı tercih eden turistler için görülmesi gereken en güzel müzelerin başında geliyor.

6. Muğla - Marmaris Kalesi ve Arkeoloji Müzesi

Yapım tarihinin M.Ö. 3000'li yıllara dayandığı tahmin edilen Marmaris Kalesi, hem tarihi hem de mimari açıdan görülmeye değer bir eser. İçerisinde aynı zamanda bir müzeye sahip olan kalede Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserler mevcut.

7. Aydın - Afrodisias Müzesi

Muhteşem sahillere sahip Kuşadası ilçesiyle popüler turizm bölgelerinden biri olan Aydın, tarihi ve kültürel anlamda da oldukça zengin bir bölge. Antik Yunan şehri Afrodisias'a ait eserlerin sergilendiği müzeye uğramadan dönmeyin! 🤗

8. Çanakkale - Troya Müzesi

5 bin yılın üzerinde geçmişe sahip olan Troya Antik Kenti'nde kurulan Troya Müzesi, 1700'ün üzerinde sergilenen eserle tarihe ışık tutuyor.

9. İzmir Arkeoloji Müzesi

Efes, Bergama, Teos gibi bölgelerdeki bulguların sergilendiği İzmir Arkeoloji Müzesi, tatilini İzmir'in sahillerinde geçirmek isteyenler için muhteşem bir durak!

10. Antalya - Side Sualtı Müzesi

Masmavi denizin içerisinde 117 eserlik koleksiyona sahip olan Side Sualtı Müzesi, dalış tutkunlarına muhteşem bir deneyim sunuyor.

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'