Deniz Seki'den Mektup: 'Sessiz Çığlığım Duyulsun Diye Yazıyorum'

Bir süredir cezaevinde tutuklu bulunan sanatçı Deniz SekiOHAL kapsamında yayımlanan ve 38 bin kişiye tahliyenin önünü açan Kanun Hükmünde Kararname'den yararlanamaması sebebiyle bir mektup yazdı.

'Uyuşturucu ticareti yaptığı' gerekçesiyle Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Deniz Seki'yi ziyaret eden menajeri Özgür Aras, Deniz Seki'nin kaleme aldığı mektubu medya ile paylaştı.

Seki, şu ifadeleri kullandı:

'Bu mektubu gözyaşlarım yanağımdan süzülürken, ellerim tir tir titrerken bu haksızlığa maruz kaldığım için kendime sorduğum bir sürü soru arasında boğulduğum için kursun yemiş gibiyim, yaralandım çok diye bilmek için yazıyorum.

Hak mı bu? Uyuşturucu Ticareti ve Temini yüzünden bana ithap edilen bu aşağılık suçlama altında ezilmekten ezilmiş vaziyetteyim.

'Ne değişti de 2 yıl denetimden faydalanamıyorum?'

Sessiz çığlığım duyulsun diye yazıyorum bu cümleleri…

1 yıl denetim yasasından faydalanan ben, yine aynı suçtan muzdarip işlemediğim bu rezil suçtan muzdarip ben hâlâ hapishanede. Ne yaptım ben? Niye 2 yıl denetim vurmuyor?

Cezaevinde edebimle hapis yattığımdan beri ne değişti de ben 2 yıl denetimden faydalanamıyorum? Nerede kaldı şimdi adalet, sorarım size? Sorun bakalım bu kuruma hiçbir saygısızlığım bir yanlışım olmuş mu? Hani iyi hal indirimi?

'Yeniden yargılama başvurumu reddedenler FETÖ'cü çıktı ve hapisteler'

Bir sanatçıyım. Yırttım kendimi beni yeniden yargılayın diye. Reddettiler o başvurularımı… Peki reddedenler nerede şimdi? Yarısı FETÖ'cü çıktı ve hapisteler!

Peki ben neredeyim, hapiste!

Bu ceza düzenlemesi yapıldı da 1 yıl denetimden faydalanan aynı suç OHAL dolayısıyla KHK nerede 2 yıla çıkan denetimden niçin faydalanamıyorum. Delireceğim düşündükçe.

'Yeniden yargılanmak bile haram edilmiş bana bu canım ülkemde'

Şimdi beni gerçekten sevenler sorun bunun hesabını. Ben bir şey yapamıyorum maalesef… Siz sorun. Cevabını bulursanız bana da söyleyin.

Bu saçma haksızlığın kefaretini kim nasıl ödemeli ve ben ne yapmalıyım?

Yeniden yargılanmak bile haram edilmiş bana bu canım ülkemde…

Sevgi ve saygılarımla…

Deniz Seki'

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
25.08.2016

her suçlu cezasını çeker, çekecek, çekmeli!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ