Deniz Sakin Olduğu Zaman Dümeni Herkes Tutar: Yeni Korsan Oyunu Sea of Thieves'i İnceliyoruz!

Oyun dünyasında korsanlık teması oldukça az işlenmiş. Özellikle son dönemde Blackwake'i saymazsak tam anlamıyla bir korsan oyunu yok diyecekken Sea of Thieves karşımıza çıktı.

Oyunun geliştiriciliğini Rare, yayıncılığını ise Microsoft Studios üstlenmiş.

Sea of Thieves'ın çok tartışılan kısımlarından birisi olan fiyatı ile başlayalım. Oyunun fiyatı 60$. Türkiye için ise 230 lira. Şu an için oyunun 230 liralık bir şey vadetmediğini söyleyebiliriz. Ama geliştirilip, içerikler eklenmeye devam edecekse işler değişebilir. Ayrıca aylık 30 Liraya XBox Game Pass alarak da oyunu 1 Ay boyunca oynama şansına sahipsiniz.

Oyun çok oyunculu ve açık dünyada geçiyor.

İsterseniz tek başınıza, isterseniz 4 kişiye kadar ekibinizi kurarak oynayabilirsiniz. Şu an için biri büyük diğeri küçük olmak üzere iki gemi var. Eğer tek başınıza ya da 2 kişi oynayacaksanız küçük gemiyi tercih edebilirsiniz.

Artık demir alma günü gelmişse bu limandan...

Oyuna cebinizde tek bir altınınız bile olmadan, seçtiğiniz geminizle limanda başlıyorsunuz. Öncelikli amacınız tabi ki para kazanmak. Bunun içinde limanlarda görev veren kişiler var. Bunlar sizden tavuk, domuz gibi hayvanları yakalayıp getirmenizi isteyen biri. Diğeri ise klasik işaretlenmiş bir harita vererek hazineyi çıkartıp getirmenizi isteyen kişi. Bir diğeri ise büyücü. Bu kişinin verdiği görevlerde adadaki iskeletlerle savaşıp, kaptanlarını öldürmeye çalışıyorsunuz. Ölen kaptandan çıkan kuru kafayı getirip satmanız gerekiyor.

Burada herkes oyuncu.

Adalardaki iskelet, yılan ve denizdeki canlılar haricinde yapay zeka düşman yok. Gördüğünüz her gemi başka oyunculara ait ve her an saldırabilirler. Oyuncu dengesi çok güzel ayarlanmış. Ne sürekli gemi görüp görevlerinizden oluyorsunuz ne de kendinizi açık denizlerde yalnız hissedebiliyorsunuz.

Her yer tehlikeli.

Oyunda güvenli bölge mantığı yok. Bir korsan olarak sürekli tetikte olmak zorundasınız. Çünkü bulduğunuz hazine sadece size ait değil. Satıp paraya çevirene kadar her an çalınma riski var. O yüzden özellikle değerli bir şeyler taşırken kesinlikle diğer gemi ve insanlardan uzak durmak zorundasınız. Limanda satış işlemini yapacağınız sırada bile öldürülüp sandığınızdan olabilirsiniz. Ancak ölseniz dahi daha önceden yapmış olduğunuz satışlardan kazanılan altınlar gitmiyor ya da çalınmıyor.

Oyunun grafikleri ve atmosferi sizi içine çekiyor.

Emektar bilgisayarımın el verdiği ölçüde, oyunu en düşük ayarlarda oynamak zorunda kaldım. Düşük grafik ayarlarında bile oldukça göze hoş gelen, hem manzarasıyla hem de gergin atmosferiyle sizi kendisine bağlıyor.

Geminizdeki toplar dışında kişisel ateşli silahlarınız ve kılıcınız da mevcut.

Gemi savaşları oldukça heyecanlı ve zevkli geçiyor. Ateşli silahları kullandığınızda da fena olmayan bir hissiyatı var. Ancak kılıç kullanırken işler biraz kötüye gidiyor. Animasyonlar ve vuruş hissi oldukça zayıf kalmış.

Gemi kullanmak oldukça eğlenceli.

Doğal olarak zamanınızın büyük bir kısmını denizde yani geminizde geçiriyorsunuz. Gemide iş bölümü yapmak zorundasınız. Birisi dümende gemiye yön verirken, diğer bir kişi de anlık olarak rüzgarın konumuna göre yelkenleri ayarlamak zorunda. Denizin ve havanın değişken durumuna göre bir anda dev dalgalarla boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Oyunda bir tuşla haritaya erişme gibi bir şansınız da yok. Bir kişinin alt katta, harita odasında yolu tarif etmesi gerekiyor.

Ve son olarak evet oyunun fiyatı biraz pahalı...

Ancak fiyatından bağımsız olarak değerlendirdiğimizde oldukça başarılı bir yapım olmuş. Denizi ve korsanlığı seven kişilerin kesinlikle denemesi gereken bir oyun. İşin sadece fiyat tarafına takıldıysanız, Xbox Live Gold üyelik alarak da ayda 30 liraya hem bu oyunu, hem de Gold üyeliğin sunduğu diğer oyunları oynayabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
YORUMLAR
22.03.2018

son yıllarda çıkan arkadaşlarla oynanabilecek eğlenceli bir oyun. MUUUUUUUUUZ diye bağırışlar da güzel oluyor tabi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ