Oyun dünyasında korsanlık teması oldukça az işlenmiş. Özellikle son dönemde Blackwake'i saymazsak tam anlamıyla bir korsan oyunu yok diyecekken Sea of Thieves karşımıza çıktı.
Oyun dünyasında korsanlık teması oldukça az işlenmiş. Özellikle son dönemde Blackwake'i saymazsak tam anlamıyla bir korsan oyunu yok diyecekken Sea of Thieves karşımıza çıktı.
Sea of Thieves'ın çok tartışılan kısımlarından birisi olan fiyatı ile başlayalım. Oyunun fiyatı 60$. Türkiye için ise 230 lira. Şu an için oyunun 230 liralık bir şey vadetmediğini söyleyebiliriz. Ama geliştirilip, içerikler eklenmeye devam edecekse işler değişebilir. Ayrıca aylık 30 Liraya XBox Game Pass alarak da oyunu 1 Ay boyunca oynama şansına sahipsiniz.
İsterseniz tek başınıza, isterseniz 4 kişiye kadar ekibinizi kurarak oynayabilirsiniz. Şu an için biri büyük diğeri küçük olmak üzere iki gemi var. Eğer tek başınıza ya da 2 kişi oynayacaksanız küçük gemiyi tercih edebilirsiniz.
Oyuna cebinizde tek bir altınınız bile olmadan, seçtiğiniz geminizle limanda başlıyorsunuz. Öncelikli amacınız tabi ki para kazanmak. Bunun içinde limanlarda görev veren kişiler var. Bunlar sizden tavuk, domuz gibi hayvanları yakalayıp getirmenizi isteyen biri. Diğeri ise klasik işaretlenmiş bir harita vererek hazineyi çıkartıp getirmenizi isteyen kişi. Bir diğeri ise büyücü. Bu kişinin verdiği görevlerde adadaki iskeletlerle savaşıp, kaptanlarını öldürmeye çalışıyorsunuz. Ölen kaptandan çıkan kuru kafayı getirip satmanız gerekiyor.
Adalardaki iskelet, yılan ve denizdeki canlılar haricinde yapay zeka düşman yok. Gördüğünüz her gemi başka oyunculara ait ve her an saldırabilirler. Oyuncu dengesi çok güzel ayarlanmış. Ne sürekli gemi görüp görevlerinizden oluyorsunuz ne de kendinizi açık denizlerde yalnız hissedebiliyorsunuz.
Oyunda güvenli bölge mantığı yok. Bir korsan olarak sürekli tetikte olmak zorundasınız. Çünkü bulduğunuz hazine sadece size ait değil. Satıp paraya çevirene kadar her an çalınma riski var. O yüzden özellikle değerli bir şeyler taşırken kesinlikle diğer gemi ve insanlardan uzak durmak zorundasınız. Limanda satış işlemini yapacağınız sırada bile öldürülüp sandığınızdan olabilirsiniz. Ancak ölseniz dahi daha önceden yapmış olduğunuz satışlardan kazanılan altınlar gitmiyor ya da çalınmıyor.
Emektar bilgisayarımın el verdiği ölçüde, oyunu en düşük ayarlarda oynamak zorunda kaldım. Düşük grafik ayarlarında bile oldukça göze hoş gelen, hem manzarasıyla hem de gergin atmosferiyle sizi kendisine bağlıyor.
Gemi savaşları oldukça heyecanlı ve zevkli geçiyor. Ateşli silahları kullandığınızda da fena olmayan bir hissiyatı var. Ancak kılıç kullanırken işler biraz kötüye gidiyor. Animasyonlar ve vuruş hissi oldukça zayıf kalmış.
Doğal olarak zamanınızın büyük bir kısmını denizde yani geminizde geçiriyorsunuz. Gemide iş bölümü yapmak zorundasınız. Birisi dümende gemiye yön verirken, diğer bir kişi de anlık olarak rüzgarın konumuna göre yelkenleri ayarlamak zorunda. Denizin ve havanın değişken durumuna göre bir anda dev dalgalarla boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. Oyunda bir tuşla haritaya erişme gibi bir şansınız da yok. Bir kişinin alt katta, harita odasında yolu tarif etmesi gerekiyor.
Ancak fiyatından bağımsız olarak değerlendirdiğimizde oldukça başarılı bir yapım olmuş. Denizi ve korsanlığı seven kişilerin kesinlikle denemesi gereken bir oyun. İşin sadece fiyat tarafına takıldıysanız, Xbox Live Gold üyelik alarak da ayda 30 liraya hem bu oyunu, hem de Gold üyeliğin sunduğu diğer oyunları oynayabilirsiniz.
son yıllarda çıkan arkadaşlarla oynanabilecek eğlenceli bir oyun. MUUUUUUUUUZ diye bağırışlar da güzel oluyor tabi