Deniz Akkaya'nın da Yaptırdığını Açıkladığı, Hollywood'un Gözdesi Büyüme Hormonu İğnesi

İnsanların daha genç görünme ve hissetme tutkusu her şeyi mümkün hale getirdi. Plasenta maskelerinden kan enjeksiyonuna gençlik adına her şeyi deneyen zengin ve ünlü insanların son gözdesi büyüme hormonu.

Somatotropin veya bilinen adıyla büyüme hormonu; ön hipofizden salgılanan ve bebeklikten yetişkinliğe olan süreci düzenleyen hormonun adı.

Tüm insan ve hayvanlarda salgılanan bu hormon hücre yenilenmesi ve üretimini uyararak gelişimi sağlıyor.

Çocukluk çağlarında bu hormonun eksikliği cücelik gibi gelişim sorunlarına sebep oluyor.

Aşırı salgılanması da devlik problemine neden olan büyüme hormonu eksikliği erken yaşlarda tedavi edilebiliyor. Egzersiz, stres ve derin uyku bu hormonu tetikliyor; yani basketbol oynayınca boyun uzaması veya 'uyusun da büyüsün' ninnisi aslında bilimsel gerçekliğe dayanıyor.

Bu hormonun genç kalmak için kullanılabileceği fikri, 80'lerde ortaya çıktı.

1950'lerden beri gelişim bozukluklarına karşı çocuklara enjekte edilen bu hormonun sentetik versiyonunun başka amaçlarla kullanılabileceğine dair FDA onayı 1985'te alındı ve bu tarihten itibaren sporcular ve ünlüler tarafından kullanılmaya başlandı.

Kıkırdak ve kemik dokusunu desteklediği için bu hormon enjeksiyonunun çeşitli yaralanma ve kırıklara iyi geldiği tespit edildi.

Ancak insanlar bu hormonu daha genç görünmek ve iyi hissetmek için almaya başladılar.

Sylvester Stallone'nin Rocky serisine hazırlanırken kas gelişimini destekleyen bu hormonu kullandığı biliniyor.

Hormon ayrıca kişiyi daha enerjik, dinç ve zinde yapıyor; tıpkı gelişim çağındaki çocuklarda olduğu gibi.

Hücre yenilenmesini artırdığı için kullananlarda beyaz saçlarda azalma gözlemleniyor. Bu hormonun en büyük etkilerinden biri de libidoyu artırması.

Ergenliğe girerken testosteron ile birlikte çalışan bu hormon, yetişkinlikte kullanılınca da benzer bir etkiye sahip.

Son olarak Deniz Akkaya'nın kullandığını söylemesiyle bu hormon yeniden gündeme geldi.

Katıldığı bir televizyon programında gençlik sırrı olarak her ay yaptırdığı hacamat ve ozon tedavisini gösteren ünlü model, Tom Cruise ile aynı iğneyi yaptırdığını ve büyüme hormonu iğnelerinin çok etkili olduğunu anlattı.

Peki şu ana kadar iyi yönleriyle kulağa bir mucize gibi gelen büyüme hormonunun kötü yanları yok mu?

Elbette var. Büyüme durduktan ve hücreler yaşlanmaya, ölmeye başladıktan sonra vücuda giren büyüme hormonu hücrelerde farklı bir etki yapabilir ancak endokrinoloji doktorlarına göre uzun vadede, örneğin 30 yılda bu takviye diyabet ve kanser gibi hastalıklara davetiye çıkarabilir.

İnsülin ve glukagon hormonları bu hormonu baskıladığı için şeker hastalığı veya şeker intoleransı gibi hastalıklara davetiye çıkarılabilir.

Pek çok hormon birbiriyle bağlantılı ve beyin hepsini bir denge içinde yönetmeye çalışıyor. Dışarıdan bu dengeyi bozmaya yönelik her davranış vücut için bir tehdit.

Kemik büyümesini desteklediği ve testosteronla birlikte çalıştığı için kadınlarda erkeksi bir görünüme de sebep olabilir.

Kemiklerin, kasların uzayıp büyümesini sağlayan bu hormon kadınlarda kemikli ve keskin hatlara yol açabilir. Hormon takviyesi kullanan kadın sporcularda görülen erkeksi belirtilerin (kalın ses tonu, sert yüz hatları) sebebi bu.

Büyümeye, yaşlanmaya ve ardından da ölüme programlanmış insan vücudunun ayarlarıyla oynamanın ne kadar doğru olduğunu tartışmak lazım belki de.

Sonuç olarak insanların gençliğe olan arzusu bitmeyecek ve bu konu daha uzun yıllar tartışılacak gibi görünüyor.

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
19.08.2018

Büyüme hormonunun yan etkilerine bakarken deniz akkayanin suratini inceleyenler bendensiniz :))

20.08.2018

valla erkeksi bile gelmeye basladi nedense

19.08.2018

Ölmesi gereken bozuk genetiğe sahip hücrelerin ölmesini engelleyerek kanser yapabileceğini de eklemek lazım. İnsanımızın kolay yoldan genç kalma hevesini ve bilimsel düşünme konusundaki cehaletini de göz önünde bulundurmak gerek böyle içerikler hazırlarken.

19.08.2018

Sırf Hollywood da ünlüler yaptırdı diye sosyetik olma çabaları.Kemik gelişimi kapandıktan,büyüme durduktan sonra büyüme hormonu doğrudan alırsanız geberirsiniz.Ancak belirli periyodlarla hormon salgılamasını sağlayan aşılar,haplardan kullanabilirsiniz.Ama bunu neden yapasınız?Aynı etkiyi düzenli bir spor,sağlıklı beslenme ve stresten uzak durarak da elde edebilirsiniz.Mucize beklemeyin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ