Denemediğiniz Yol Kalmasın! Evde Yapabileceğiniz Bereket, Aşk ve Huzur Ritüelleri

Çalışıyoruz, debeleniyoruz, emek veriyoruz; fakat bazen istediklerimizin olması için başka bir dilden konuşmak da gerekebiliyor.

İşte Türkiye'nin ileri gelen spiritüel danışmanlarından tutun, Kuzey Avrupa geleneklerine kadar her kültürden toplayarak derlediğimiz bereket, aşk ve huzur ritüelleri!

Öncelikle kuralımızı belirleyelim: Ritüellerimize başlamadan önce niyetimizin tertemiz olduğuna ve herkes için hayırlı olacağına emin oluyoruz.

Bu da bol bol meditasyon yapmayı, sakin kafayla enine boyuna düşünmeyi gerektiriyor. Hırs ve kıskançlıkla körü körüne arzuladığımız şeyler için herhangi bir ritüel yapmak hayırlı olmayacaktır. 

Ne demişler; istediklerinize dikkat edin, gerçekleşebilirler!

1. İlk ritüelimiz Nuray Sayari'den... Her mutfakta bulunması gereken bir bereket kesesi!

Mutfağınızda sağlık, bereket ve şifa için niyetlendikten sonra sade bir beyaz kumaştan kendi kendinize bir kese dikiyorsunuz (dilerseniz satın da alabilirsiniz fakat kendi el emeğiniz olması tabi ki daha iyi), kesenin içine de bir avuç  kişniş tohumu dolduruyorsunuz. Kişnişin herhangi bir ölçeği yok; hatta ölçmemek bu ritüelin anahtarı. Herhangi bir ölçek sınırlaması olmadan avucunuza doldurduğunuz kişnişi güzel dileklerle kesenin içine doldurun. Yemek yaptığınız tezgahın yakınına bir yere asın. Şimdiye dek sahip olduklarınız için de bol bol şükredin.

Bu keseyi astığınız mutfaktan çıkan yemekler şifalı ve bereketli olur!

Bu ritüelin yeni ay ya da dolunayda yapılması tavsiye edilir.

2. Bir bereket ritüeli daha mutfaktan çıkıyor!

Bu ritüeli perşembe günleri yapmanız tavsiye ediliyor. Bir de yeni ay döneminde olursa muazzam!

Bolluk, bereket ve neşe için niyetlenin. Ufak bir tencere suya, bir kahve fincanının yarısı kadar yenibahar atın. Tahta kaşıkla karıştırırken de içinizden sürekli 'evimi ve kalbimi berekete, bolluğa, neşeye açıyorum' diye tekrarlayın. Gözlerinizi kapatıp evinizin neşeyle, bereketle dolduğunu hayal edin. Unutmayın, niyet en önemli şeydir. Koku ve buhar ile bu enerjinin tüm evinize ve üstünüze başınıza sindiğini düşünün. Hayırlı olsun!

3. Şebnem Ekşib'in bereket ritüelleri birazcık daha farklı.

Evinizin sizin için rahatlatıcı olan bir köşesine, 3 adet kırmızı mum yakın. Mumun yanına bölümleri olan bir kap içine veya ayrı ayrı küçük kaplara bir miktar pirinç ve tuz yerleştirin. (Eğer elinizde varsa mumların önüne beyaz kuvars da ekleyin, yoksa ametist, sitrin taşlarını da koyabilirsiniz. Hiçbiri yoksa küçük bir çam dalı (çam ağacının küçük bir tutam dalını) veya zeytin dalını yerleştirebilirsiniz.) Yine eğer elinizde varsa, pirinç ve tuz için kullanacağınız kabın veya örtünün rengini mümkün olduğu kadar altın tonlarında dore veya parlak altın tonlarında olmasını tercin edin.

Pirinç ve tuza inancınıza göre dua okuyup dolunayın evinizin bereketini, bolluğunu arttırmasını isteyip, paranızın, gelirinizin pirinç gibi bereketle çoğalmasını, tuz gibi saf ve temiz olmasını ve korunmasını talep edin. Bolluk içinde olduğunuzu hayal ederek, endişelerinizden uzaklaşarak dileğinizi dileyin. Bereket duanızı veya dileğinizi bitirdikten sonra şükür etmeyi de unutmayın. Pirinci ve tuzu yeni ay döngüsüne kadar evinizin uygun bir köşesinde tutmaya devam edin. Daha sonra dilerseniz mutfağınızın bir köşesinde örneğin bir kavanoz içinde barındırmaya devam edebilirsiniz.

Kaynak

4. Aşk ritüelleri için en önemli malzeme de gül ve kırmızı mumlar! Bilinçaltınızdaki "aşk" enerjisini canlandırmak için gerekli...

Bu ritüel dolunayda yapılmalı! Kırmızı iki mum yakıp uygun bir köşeye yerleştirin. Mumların ortasına kalp şeklinde kırmızı bir obje veya kırmızı iki tane kurdele fiyongu koyun. Dilerseniz sevdiğiniz insanla beraber bir fotoğrafınızı da koyabilirsiniz. Eğer var olan ilişkinizin düzelmesini istiyorsanız mumların yanına bir miktar biberiye, hayatınıza aşk çekmek istiyorsanız gül yaprakları (kuru veya taze), ilişkinizin daha tutkulu olmasını istiyorsanız kök zencefil yerleştirin. Dolunay enerjisinin hayatınıza aşk ve sevgi getirmesini dileyip, inancınıza göre dua okuyup, sevgi içinde olmayı dileyin.

5. İş hayatında verimliliği arttırmak için de ritüeller var!

Zekayı ve yaratıcılığı simgeleyen hava elementi bu ritüellerin kilit noktası. Bu yüzden mavi tonlarda mumlar yakmayı, mavi objeleri masanızın üzerine koymayı deneyebilirsiniz. 

Ametist taşı ve dört farklı renkte kurdele (kurdele yoksa renkli kağıtlar, mumlar ya da fotoğraflar dahi kullanabilirsiniz) masanıza dizdikten sonra, tüm bu eşyaların tam ortasına çekim gücünü simgeleyen bir mıknatıs ve doğru yolu simgeleyen bir pusula koyun ve niyetlenin! Gökyüzüne bakarak tekrarlayın: 'değişime, şansa ve yeni fikirlere açığım, hayrıma olanı kabul ediyorum, şükürler olsun'. Sonra pencereyi açın ve taptaze yeni bir havanın odanıza dolmasını sağlayın.

6. Ruh eşinizi çağırmak, artık biraz aşkın tadına bakmak mı istiyorsunuz? Önce kalbinizi açacaksınız!

Yeni ayda, aşkı simgeleyen Venüs renklerinde yani pembe yada yeşil bir kağıda hayal ederek dileklerinizi yazın. Hayal etmek, zihninizde görüntüleri birebir canlandırmak çok önemli! 'Bu bizim için hayırlıysa, seninle birlikte olmaya niyet ediyorum. Şu andan itibaren sana kalbimi açıyorum'

diyerek aşkı çağırın. Hatta bir kağıda yazın ve dolunayda kağıdı yakın.

7. Kendinizi hapsolmuş mu hissediyorsunuz? Bunun için, özgürlük ve ferahlık hissi için de bir ritüel var!

Mavi yahut turkuaz renklerinde bir kese alın. Hatta bu keseyi kendi elinizde dikerek siz yapın. Ne kadar emek verirseniz, karşılığı o kadar güçlü olur. Kumaşın doğal bir kumaştan olmasına dikkat edin. Bu kesenin içerisine deniz kabuğu ve yeşim yahut turkuaz taşı koyun. Keseyi kapatırken de dışarıda bulduğunuz bir kuş tüyünü tepesine takın. (Kuş tüyünü hiçbir hayvanı incitmeden almış olmanız lazım. Yani dışarıdan, yerden bulmanız şart). Sonra bu keseyi, balkonunuza ya da evinizin penceresinden sarkacak şekilde / rüzgar görecek şekilde asın. Size değişim rüzgarları, seyahatlar getirecektir.

8. Bereketin topraktan geleceğine olan inancınız daha yüksekse, bu bereket ritüeli de tam size göre...

Yeni ay döneminde balkonunuzdaki ya da bahçenizdeki bir saksıya maydanoz ekin. Niyetlenmek yine çok önemli! Şansınızın bereketinizin artacağına inanarak ve isteyerek güzelce sulayın. Yetişen maydanozları da mutlaka gıda olarak tüketin! Asla ziyan etmeyin!

9. Biraz daha karmaşık fakat etkili olduğu iddia edilen bir Venüs kesesi tarifi daha var...

Malzemeler: üç ölçek kırmızı yada pembe gül yaprağı, iki ölçek süpürge otu, bir ölçek mürver ağacı, bir ölçek düğün çiçeği, bir ölçek yaban fesleğeni, bir ölçekte mine çiçeği. Ayrıca biraz da gül esansı yahut gül yağı.

Hepsini sevdiğiniz insanı düşünerek kadife (kırmızı, pembe ya da yeşil) bir kesenin içerisine dolduruyorsunuz. Kesenin içerisine pembe kuvars ya da yeşim taşı atmanız da etkiyi katlayacaktır. Sadakat ve aşkı size çekecektir. Bu keseyi yatak odanızda bulundurmanız gerekiyor.

10. Bazen sadece bir sil baştan'a ihtiyaç duyarsınız. Bunun için de temizlenme ritüelleri var.

Evinizde, odanızda üzücü olaylar yaşadınız ve bir türlü aklınızdan çıkaramıyor musunuz? Sanki odanıza kasvet sinmiş gibi mi? O zaman öncelikle güzelce bir temizlik yaptıktan sonra temizlik suyuna sirke katıp özellikle kapı, pencere eşiklerini siliyorsunuz. Fakat sirkeyi kimyasallarla karıştırmamaya çok çok çok dikkat edin! Zehirli gazlar oluşabilir ve ciddi zehirlenmelere sebep olabilir! Sirkeyi saf suyla kullanmalısınız.

Ardından ise adaçayı, evet bildiğimiz adaçayı, yakarak odanızda ve evinizde dumanı gezdirin. Tüm negatif enerjiyi, geçmişin yaralarını defedecektir.

11. Korunmak da önemli elbette...

Yine Şebnem Ekşib'den geliyor; fesleğen ile korunma ritüelleri!

Odanızı bir gün önce adaçayı tütsüsü ile temizledikten sonra, ertesi gün saat yönünde başlayarak odanızın dört bir köşesine kurutulmuş fesleğen yaprakları serpin. Fesleğeni sevgi ve mutluluk için kullanacaksanız, Dolunay dönemine denk gelen bir Cuma gününü tercih etmeniz daha iyi olur. Şayet bitkiyi evinizin bekçisi olarak kapı önüne veya pencere dibine koyacaksınız, o zaman bunu Salı gününe denk getirmeye gayret edin. Eğer eşiniz ile gergin bir dönem geçirdiyseniz ve uzun da sürmekteyse o zaman yeni ay dönemi ritüele başlamak daha faydalıdır.

12. Unutma ritüeli!

Eskiler 'suya anlat' derlermiş... Her ne kadar 'lafın gelişi' gibi görünse de, aslında bu kötü rüyaları ve dertleri suya anlatma meselesi oldukça sembolik. Suyun temizleyen ve alıp götüren, ferahlatan etkisini işaret ediyor. İşte bu unutma, geçmişi geçmişte bırakma ritüelinde de suya ihtiyaç duyacağız. 

Kalbinizi kırmış, içinizde yer etmiş ne varsa bir kağıda teker teker yazın. Yazdıktan sonra hissiyatınıza uygun olarak isterseniz yakın, isterseniz de parça pinçik yırtın. Sonra ise külleri yahut parçaları akan bir suya atın! Kayboluşlarını izleyin. Eğer akarsu bulamazsanız, lavaboya da dökebilirsiniz.

13. Ve son olarak da evde huzur, mutluluk, ağız tadı ritüeli!

Bu en basitlerinden biri:

'Bu sevdiklerime mutluluk versin, huzur versin' diye telkinde bulunarak bir tatlı yapın (yapamıyorsanız bir çikolata almanız da yeterli olacaktır) ve ailenize ikram edin. Onlara yedikleri sırada mutluluk dilemeye devam edin.

Kısacası; isteyin, istemekten korkmayın! Herkesin gönlüne göre versin! 

Popüler İçerikler

Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz'le Hüngür Hüngür Ağladığı Sahneyi Açıkladı!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Karabük Üniversitesi’nde Okuyan Kızlara Küfür Eden Kızılay Yöneticisi Görevden Alındı