Demirtaş’tan Soylu’ya ‘Katil’ Yanıtı: 'Hayrola Kirli?'

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin'deki saldırıyı kınadığı için kendisine 'katil' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, “Hayrola Kirli?. Beni, etrafındaki çakallarla karıştırma Kirli. Aslan, yattığı yerden belli olur' diyerek yanıt verdi.

'Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız'

Mersin'de polisevine yönelik terör saldırısında Sedat Gezer isimli polis şehit oldu, bir polis de yaralandı. Saldırının ardından Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Mersin'deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim' ifadelerini kullanmıştı.

'Katil Demirtaş!'

Bunun üzerine Soylu, “Katil Demirtaş!” diyerek, “Daha geçen hafta terörist başını öven, 6-8 Ekim'in faili, cezaevinden Mersin’deki 'silahlı saldırıyı'(!) kınamış... O kadar iğrenç ve aşağılıksın ki, birlikte fail olduğun PKK'yı burada bile temize çıkarıyorsun. Çünkü en güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır...” ifadelerini kullandı. 

Soylu, diğer bir paylaşımında ise Demirtaş'ı hedef alarak, 'Bunun gibilerin sırtı hapishane duvarlarına dayandıkça annelerin çocukları dağa gitmiyor. Tendürek Amanoslar Çemçe-Madur, tüm dağlar çiyanlardan temizlendikçe gençler, geleceğe umutla bakıyor. Yakında Kandil'deki PKK yöneticisi kardeşi sarı torbaya girdiğinde aynı mesajı bekleriz.' dedi.

Demirtaş'tan, kendisine 'katil' diyen Soylu'ya yanıt

Demirtaş, kendisi hakkında “Katil” ifadesini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi.

Demirtaş, “Hayrola Kirli? Ellerini ovuşturup beklerken karanlık siyasi hesapların boşa mı çıktı? O yüzden mi bu kadar öfkelisin? Size rağmen bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğiz. Beni, etrafındaki çakallarla karıştırma Kirli. Aslan, yattığı yerden belli olur” dedi.

Mersin’de Polisevine Silahlı Saldırı Düzenlendi! 1 Polis Şehit Oldu, Biri Polis 4 Kişi ise Yaralandı

Popüler İçerikler

Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
27.09.2022

Selahattin Demirtaş Soysuz soyludan on gömlek filan üst bir karakter. Soysuzun iyi ilişki kurmadığı sapık, uyuşturucu taciri, katil ve hırsız yok. Hepsinin Yılmaz koruyucusu, aşağılık bir piyon. Soysuz soysuzluğuyla anılacak. Demirtaş a ne olur ya da terör ile ne derece bağlantılı bilmem. Bildiğim bir şey varsa o da şu anda cezaevinde olma nedeni Apo ile anlaşan ve başkanlık için destek sözü alan Erdoğan’a, Apo’ya da muhalefet ederek “Seni Başkan yaptırmayacağız” demiş olmasıdır. Evet İmralı ile sürekli iyi ilişki içinde olan, ihtiyaçları olduğunda taaaak şehit haberleri, Baaaam bi bombalama eylemi ile danışıklı dövüşle halkı kandıran ve halka ihanet eden Erdoğan ve Soysuz soylunun ta kendisidir. Demirtaş ise Apo’ya muhalefet etmeyi başarmıştır.

27.09.2022

bu yorumu beğenen 48 kişiye mi söveyim sana mı bilemedim. Adam PKK'nın meclisteki temsilcisiydi, şimdi hapisteki temsilcisi. Ak Parti Hükümeti sırf hdp'den oy almak için bu adamı sebepsiz içerde tutuyor diye bu teröristin sütten çıkmış ak kaşık olarak gösterilmesi; bir fahişenin "ben bakireyim" demesiyle eşdeğer.

27.09.2022

Süleyman ile Demirtaş arasında ki tek fark ideolojileri yoksa ikisi de birbirine benzeyen ve aynı argümanları taşıyan insanlar. Sırf muhalif olacağım diye Terörist Selahattin'i desteklemem destekleyenin de amına koyayım.

27.09.2022

şundan net eminim Selahattin Demirtaş süslü den daha temizdir

TÜM YORUMLARI OKU (21)