Demirören Bağcılar’daki Araziyi de Kaybetti: Kredi Borçları Yüzünden Ziraat Bankasına Geçti

Demirören grubuna ait olan Kemer Country’deki golf sahaları, geçtiğimiz günlerde kredi alacakları yüzünden Ziraat Bankası’na devredilmişti. Aynı gruba ait Bağcılar’da bulunan Medya Center’ın arazisinin de bankaya devredildiği açıklandı.

Kredi borçları tahsil edilemiyor

Demirören Grubu, dört yıl önce bankadan aldığı 750 milyon dolar kredi ile Doğan Medya Grubuna bağlı şirketleri satın almıştı.

Geçtiğimiz günlerde kredi borçları sebebiyle Kemer Country’deki golf sahalarının arazisi bankaya devredilerek imara açılmış ve karar tepki çekmişti.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; Bağcılar'daki Demirören Medya Center'ın bulunduğu arazide gayrimenkul projesi inşa etmek üzere Ziraat GYO, Ziraat Bankası A.Ş. ile Demirören Medya Yatırımları Ticaret A.Ş. arasında protokol imzalandı.

Arazide Kanal D, Hürriyet, CNN Türk gibi medya kuruluşları bulunuyor

Protokole konu olan 45 bin metrekarelik arazi üzerinde Kanal D, Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere Demirören'e ait yazılı ve görsel basının faaliyet gösterdiği Demirören Medya Center bulunuyor. Bina 1992 yılında inşa edilmişti. Binanın bulunduğu parsele 2020 yılında Ziraat Bankası tarafından 3 milyar TL'lik ipotek konulmuştu.

Popüler İçerikler

Ortalık Fena Gerildi: Seyircisinin Taşkınlığına Katlanamayan Cem Yılmaz Sahneyi Terk Etti!
Afra Saraçoğlu'nun "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülünü Alırkenki Panik Tavrı Tartışma Yarattı!
Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!
YORUMLAR
01.11.2022

ziraat bankasi uluslararasi kredi firmalarindan, atiyorum %20 faizle aldigi parayi bu demirorenlere %5le verdi (rakamlar ornek, ama aldigindan daha dusuktu). Bunlarda dogan medyayi aldi, sirf halki manipule edebilmek icin. bu aradaki farki hazine odedi yani biz, siz o zamanlar hulog diye bagiriyordunuz... borcunu da odemediler..

01.11.2022

Allah hakkı neyse onu verir inşallah.

01.11.2022

ne allahi ya? sen soracaksin hesabi, allah sana akil vermis kullan diye, biz isi allaha biraka biraka bu hale geldik. normal bi insan kredi taksidini biraz geciktirse aninda icra islemleri baslar ama 750 milyonu carpinca kimseden ses cikmiyor..

Pasif Kullanıcı
01.11.2022

İnanmayın arkadaşlar anlaşmalıdır bunlar kesin yani sonuçta toplumdan baskı var suçu bir yere yıkacaklar bu açık

TÜM YORUMLARI OKU (14)