Demirkol'dan Bahçeli'ye Atatürk Göndermeli "Devlet ve Hükümet Aynı Şey Değildir" Çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin spor kulüpleri ile ilgili çıkışının yankıları sürüyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarlarının deprem nedeniyle AK Parti iktidarına 'Hükümet istifa' tezahüratıyla tepki göstermesinin ardından bazı kulüpler iktidara destek mesajları yayınlanmıştı. 

Spor yazarı Mehmet Demirkol ise, Twitter'dan yaptığı paylaşım ile 'Devlet ve hükümet aynı şey değildir' ifadelerini kullandı. 

Demirkol, MHP liderinin tribünleri susturma çabasının ardından dün gece yaşananlara tepkisini dile getirdi.

Spor yazarı Mehmet Demirkol paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

'Devlet ve hükümet aynı şey değildir. Hükümet yıkıldığında devlet yıkılsa; Atatürk öldüğünde Türkiye yıkılırdı. İnsanlar devletinin yanında hükümetin karşısında olabilir. Demokratik haktır.'

Sunucu ve spor yazarı Güntekin Onay'dan da benzer bir çıkış geldi.

Onay ise paylaşımında 'Hükümet ve devlet kavramlarını ayırt etmek bu kadar zor olmamalı! Biz devletin yanındayız zor günlerde. Devletimiz güçlüdür ve vatandaşının yardımına koşar. Hükümet ile devlet aynı şey değil' dedi.

Popüler İçerikler

Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
27.02.2023

Devlet ve hükümet kavramlarını ayırt edemeyen siyasiler var bu ülkede !! Hükümet bu işi yapamıyorsa istifa eder bu çok tuhaf bir şey değil. Akp istifa edemez diye bir şey mi var ?

27.02.2023

2002'den öncesine saldırırken kimse hükümetlere devlet demediği gibi gayet de organize bir şekilde hainliğin dibini sıyırmışlardı.

27.02.2023

Devlet ile hükümetin aynı şey olmadığını halk düşmanları da biliyor fakat paçadan akan diktayı perdelemeye çalışırken bunu yapabiliyorlar anca. Benzer bir duruma İran'dan örnek verebiliriz. Baskı düzenine karşı olduğunuzda "Allah'a savaş açmakla" itham edilirsiniz.

27.02.2023

Kartopu büyüyor. Çığa dönüşüyor... .... 🤪

TÜM YORUMLARI OKU (23)