DEM Parti Milletvekili Paylaştı: Köye Girişler X-Ray Cihazıyla Yapılıyor

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı, yaklaşık 20 ailenin yaşadığı bir köye girişlerin, askerler tarafından koyulan ve kontrol edilen X-ray cihazı ile yapıldığı iddia edildi. Köye girişin görüntülerini, DEM Parti Milletvekili Öznur Bartın paylaştı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, sosyal medyadan paylaştığı video ile Hakkari’de bir köye girişlerin X-ray cihazı ile yapıldığını ifade etti.

Yaklaşık 20 hanenin olduğu köye girişler, askerler tarafından kontrol edilen X-ray cihazıyla sağlanıyormuş.

Milletvekili Öznur Bartın, “Yok, bu kadarı da olmaz demeyin. Söz konusu Kürtler olunca oluyor! Derecik Düve köyünün halkı evine gitmek için köyün girişindeki askeri noktada X-ray cihazından geçiriliyor, çıplak aramaya maruz kalıyor, kimliklerine el konuluyor. Zulmünüz batsın. Nedir bu halkın sizden çektiği” ifadelerini kullandı.

👇

twitter.com

Bartın ayrıca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine de taşıdı.

DEM Parti Milletvekilinin paylaştığı görüntüler 👇

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Anket: Asla Oy Vermeyeceğiniz Parti Hangisi?
Seçim Anketi: İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum Arasında Fark Kıl Payı!

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
Sinan Ateş'in WhatsApp Mesajları Ortaya Çıktı: "Beni Öldürmeye Karar Vermiş Arkadaşlar Ömer Abi"
YORUMLAR

Asker ya da polis güvenlik için bunu yapabilir. DEM partinin bunu “özgürlüklere müdehale” olarak paylaşması siyasettir. PKK terör örgütüne karşı her türlü güvenlik önlemi alınır. Bu da siyaset üstüdür

Eğer bunun devlet tarafından istismar edildiğini iddia ediyorlarsa bölgede terör olaylarının gerçekleşmediğini ispatlamaları ve bu uygulamanın gereksizliğini göstermeleri şarttır. Ancak o zaman devletin Kürt halkını sindirmek ve baskı altında tutmak için bunu yaptıklarını iddia edebilirler. Elbette bu uygulamalar özgürlük ihlalidir ama gereklilik duyulmaması için DEM partililerin PKK ile bağlantı kurarak bu durumu düzeltmeleri şarttır. Aksi halde söylemleri siyasettir, tartışmaya açıktır.

02.03.2024

bunlar da radikal dinciler gibi sürekli mağdur... Kürtler bile sizden yıldı akepe neyse dem o dur ideolojileri aynıdır 🤗

02.03.2024

Halkı koruyorlar sizin kokuşmuş pis itlerinizden ne bu şikayet pkklının mı vekilisin orda yaşayan halkın mı

TÜM YORUMLARI OKU (15)